Reglementari provizorii privind semnalizarea utilizata pentru circulatia trenurilor la metrou

Trimis la data: 2014-01-27
Materia: Transporturi
Nivel: Liceu
Pagini: 16
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 24kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Art.16. (1) Indicatorul este format dintr-o placa dreptunghiulara de culoare galbena reflectorizanta cu un chenar de culoare albastra si indica intrarea in zona peronului statiei, unde trenul are prevazuta o eventuala oprire itinerarica. In acest caz mecanicul trebuie sa ia masuri de franare a trenului in vederea opririi la peron.Art.17. (1) Indicatorul este format dintr-o placa dreptunghiulara de culoare rosie reflectorizanta cu un chenar de culoare galbena si indica faptul ca in cazul in care trenul are prevazuta o oprire itinerarica mecanicul trebuie sa opreasca trenul la peron, inaintea acestui indicator.
Art. 18. (1) In cazul in care semnalul luminos pentru circulatie ordona oprirea, este stins, sau prezinta indicatii dubioase, mecanicul va opri trenul inaintea semnalului si va aviza operatorul de miscare asupra celor constatate. Depasirea semnalului luminos pentru circulatie se poate face numai in baza ordinului de circulatie transmis de operatorul de circulatie, prin instalatia de radiocomunicatii cu inregistrarea convorbirilor, cu deosebita atentie si cu faza mare aprinsa la faruri, supraveghind in permanenta linia si pozitia macazurilor. Daca mecanicul constata ca siguranta circulatiei este periclitata, va lua masuri de oprire a trenului, fara a depasi punctul periculos.

(2) Aceasta procedura se aplica tuturor trenurilor: echipate, neechipate sau cu instalatie ATP deconectata.
Art.19. (1) In cazul defectarii unui semnal luminos pentru circulatie, trenurile echipate cu instalatie ATP pot depasi acest semnal in baza ordinului de circulatie dat de operatorul de miscare si a codurilor ATP primite din cale.(2) In cazul in care instalatia de inregistrare a convorbirilor este defecta, ordinul de circulatie se transmite prin instalatia de radiocomunicatii si confirmat de catre mecanic.

(3) Daca si instalatia de radiocomunicatii este defecta, ordinul de depasire a semnalului defect se va transmite pentru fiecare tren in parte de catre un agent autorizat, prin semnalul "inainte" dat cu lanterna avand lumina de culoare verde, sau prin ordin de circulatie emis in scris.Art. 20. (1) In cazul defectarii unui semnal luminos pentru circulatie, trenurile fara instalatie ATP in functie sau trenurile neechipate cu instalatie ATP pot depasi acest semnal in baza ordinului de circulatie transmis de operatorul de miscare prin instalatia de radiocomunicatii cu inregistrarea convorbirilor.

(2) In cazul in care instalatia de inregistrare a convorbirilor este defecta, ordinul de circulatie se transmite prin instalatia de radiocomunicatii si confirmat de catre mecanic (3) Daca si instalatia de radiocomunicatii este defecta, ordinul de depasire a semnalului defect se va transmite pentru fiecare tren in parte de catre un agent autorizat, prin semnalul "inainte" dat cu lanterna avand lumina de culoare verde, sau prin ordin de circulatie emis in scris.
Art. 21. (1) Ordinul de circulatie va contine in mod obligatoriu zona (interstatie sau semnale) in care mecanicul va conduce trenul cu viteza de cel mult 15 km/h cu deosebita atentie si cu faza mare aprinsa la faruri, supraveghind linia si pozitia macazurilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.