Regnul animal

Trimis la data: 2014-05-23
Materia: Biologie
Nivel: Liceu
Pagini: 7
Nota: 9.99 / 10
Downloads: 0
Autor: alina7
Dimensiune: 154kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Celenteratele sunt animale acvatice care prezinta un singur orificiu buco-anal care este inconjurat de tentacole prevazute cu cellule urzicatoare.Se gasesc sub doua forme:forma fixate care se numeste polip si forma libera care se numeste meduza.
Din grupa celenteratelor fac parte:Hidra de apa dulce(forma fixata),meduzele de apa calda si de apa rece(forma libera),corali(forma fixata).
Viermii cilindrici au corpul alungit,protejat de un invelis care ii face rezistenti la actiunea sucurilor digestive,au doua orificii:orificiul bucal si orificiul anal,au sexele separate,femelele fiind mai mari decat masculii.Sunt viermi paraziti si ca urmare au sistemul reproducator foarte bine dezvoltat,ei depunand un numar mare de oua.Ex.Limbricul-paraziteaza intestinal subtire la om,porc,vaci,caini;omul se contamineaza cu limbrici daca consuma fructe si legume nespalate pe care se gasesc ouale acestor paraziti.

Oxiurul- traieste in intestinal gros al copiilor care se contamineaza mancand fructe si legume nespalate sau prin autocontaminare.
Majoritatea viermilor inelati au corpul cilindric segmentat in inele numite metamere. Numarul segmentelor in functie de specie ajunge pana la 800. Pe fiecare metamer se afla niste perisori mici si elastici, numiti cheti, care servesc la fixarea corpului de substrat. Corpul viermilor inelati este cilindric, slab sau turtit dorso-ventral, cu lungimea intre 0,2 mm si 3 m. Culoarea corpului variaza de la alb sau brun intunecat pina la verde sau rosu.

Organele interne ale viermilor inelati se afla in cavitatea corpului propriu-zisa, care este impartita in camere prin pereti transversali (septe). Fiecare camera interna corespunde unui metamer.Artropodele sunt animale nevertebrate, ce au membrele articulate. Increngatura include insecte, milipede, centipede, arahnide, crustacee etc. Artropodele sunt organisme cu un exoschelet (schelet extern), corp segmentat si membre (apendice) anexate de cap si torace. Artropodelor sunt caracterizate cuticulele chitinizate, la crustacee cuticulele sunt mineralizate cu carbonat de calciu.

Cuticula este rigida si nu se intinde, de aceea procesul de crestere e insotit de naparlirea periodica. Primele membre particpa la apucarea hranii si faramitarea. Corpul este alcatuit din segmente, fiecare avand cate o pereche de membre. In prezent artropodele constiuie cel mai variat grup de animale. Peste 80% din toate speciile descrise revin artropodelor. Spre deosebire de alte nevretebrate, organele de simt ale atropodelor sunt foarte dezvoltate, au inima ce pompeaza sangele, iar cavitatea interna constituie hemocelul.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.