Regulament de ordine interioara al instantelor judecatoresti

Trimis la data: 2010-04-14
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 28
Nota: 6.92 / 10
Downloads: 105
Autor: Alina Iorga
Dimensiune: 45kb
Voturi: 9
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Art. 37 - (1) La judecatorii, tribunale, tribunale specializate si curti de apel functioneaza personal auxiliar de specialitate si personal incadrat in departamentul economico-financiar si administrativ.(2) Toate instantele au cate o grefa, o registratura, o arhiva, o biblioteca si un birou de informare si relatii publice.(3) Curtile de apel si tribunalele au si cate un departament economico-financiar si administrativ, condus de un manager economic.(4) Compartimentul personal functioneaza in cadrul departamentului economico-financiar si administrativ.
(5) Departamentul economico-financiar si administrativ din cadrul curtilor de apel si al tribunalelor asigura activitatea economica, financiara si administrativa a instantelor la care functioneaza. Pentru tribunalele specializate si judecatorii aceasta activitate este asigurata de departamentul economico-financiar si administrativ de la tribunalul in a carui circumscriptie functioneaza.
(6) Curtile de apel au si un compartiment de documentare si un compartiment de informatica juridica, structuri ce pot fi infiintate si la nivelul tribunalelor, tribunalelor specializate si al judecatoriilor.
(7) Instantele militare au in structura si un compartiment de documente clasificate.

Art. 38 - (1) Grefa, registratura si arhiva efectueaza operatiuni privind primirea, inregistrarea si expedierea corespondentei, indosarierea actelor, pastrarea registrelor, precum si alte lucrari cu caracter auxiliar, necesare bunei desfasurari a activitatii instantelor.
(2) Personalul este repartizat pe sectii si compartimente de activitate de catre presedintele instantei, potrivit nevoilor acestora, iar in cadrul sectiei, de catre presedintele sectiei.

Art. 39 - Departamentul economico-financiar si administrativ are ca atributii principale efectuarea operatiunilor financiar-contabile, evidenta bunurilor, asigurarea conditiilor materiale pentru desfasurarea activitatii instantelor si gospodarirea localurilor.
Art. 40 - Serviciul de documentare tine evidenta legislatiei, a jurisprudentei, precum si gestiunea bibliotecii.
Art. 41 - Personalul auxiliar de specialitate si personalul din departamentul economico-financiar si administrativ este angajat in conditiile legii.

Art. 42 - (1) Activitatea personalului auxiliar de specialitate si a celui din departamentul economico-financiar si administrativ este supusa controlului ierarhic.
(2) Atributiile personalului din compartimentele auxiliare ale instantelor sunt cuprinse in fisele posturilor.
(3) Pentru personalul auxiliar de specialitate, fisa postului se intocmeste de primul-grefier sau, dupa caz, de grefierul-sef.

(4) Pentru personalul din departamentul economico-financiar si administrativ, fisa postului se intocmeste de managerul economic.
(5) Fisele posturilor intocmite potrivit alin. (3) si (4) se aproba de presedintele instantei.
(6) Pentru primul-grefier sau, dupa caz, grefierul-sef si pentru managerul economic si inginerul constructor, fisa postului se intocmeste de presedintele instantei.

Art. 43 - (1) Personalul auxiliar de specialitate si din departamentul economico-financiar si administrativ este obligat sa respecte programul de lucru, sa efectueze lucrarile in termenele stabilite, sa indeplineasca toate indatoririle ce ii revin potrivit legilor si regulamentelor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.