Reguli pentru parinti

Trimis la data: 2011-03-04
Materia: Religie
Nivel: Liceu
Pagini: 5
Nota: 8.36 / 10
Downloads: 259
Autor: Catalin ionut
Dimensiune: 16kb
Voturi: 10
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Pentru ca viata de familie sa fie cat mai frumoasa si mai armonioasa, cu cat mai putine necazuri si suferinte, sunt necesare respectarea unor reguli de spiritualitate, reguli ce se pot regasi partial in cele 33 de Reguli de aur pentru viitorii parinti.
1. Iubiti-L pe Domnul Dumnezeu cu toata fiinta voastra, cu tot sufletul vostru, cu toata inima voastra si pe aproapele vostru mai mult decat pe voi insiva. Faceti-va din aceasta un tel si ii veti oferi copilului vostru tot ceea ce este mai bun.
2. Iubirea pentru Dumnezeu sa va fie cea mai autentica realitate, fericirea suprema, scopul principal; viata dumneavoastra, nasterea copiilor, o soarta reusita sunt doar mijloace pentru dobandirea acestei iubiri.
3. Este mai bine sa iubiti decat sa asteptati sa fiti iubiti. Este mai bine sa daruiti decat sa asteptati sa primiti.
4. Trebuie sa invatati sa va pastrati iubirea, bucuria si bunatatea in suflet indiferent de situatiile extreme prin care veti trece.

5. Tineti posturile, marturisiti-va si luati Sfanta Impartasanie inainte de conceptie si inainte de nastere, dar si in timpul sarcinii (este de dorit o data la patruzeci de zile). Purificarea sufletului si a trupului este benefica si necesara in luarea tuturor deciziilor (valabil pentru ambii parinti).

6. Cititi Sfintele Scripturi si meditati asupra lor. Este manualul educational cel mai bun atat pentru parinte, cat si pentru viitorul copil.
7. Fericiti veti fi daca veti constientiza si veti pune in aplicare "Fericirile" transmise de Mantuitorul Iisus Hristos prin Sfanta Scriptura.

8. Educatia primara spirituala - a "celor sapte ani de acasa" - este foarte importanta. Asigurati-va ca o aveti ca sa i-o puteti oferi copilului vostru (nu este o rusine sa recunosti ca nu stii, dar este o greseala sa ascunzi asta).
9. Eliberati-va de frica, eliminati framantarile si grijile, uitati regretele, acceptati tot ceea ce s-a intamplat si ceea ce se va putea intampla.

10. Niciodata sa nu va temeti de nou. Daca vi s-a dat o sarcina se subintelege deja ca o puteti indeplini. Trebuie clarificat principiul fiecarei probleme. Aceasta trebuie rezolvata pe etape. Pe tot parcursul, in suflet trebuie sa fie o senzatie de usurinta, oricat de mari vi s-ar parea dimensiunile obiectivului.

11. Este bine sa invatati cate ceva din orice. Cu siguranta este mai bine sa trageti invataturi din greselile altora decat sa asteptati sa vi se intample voua. Dar, mai presus de orice, nu cautati vinovati cand vi se intampla prima data, ci straduiti-va sa invatati lectia si recunoasteti-va greselile.

12. Debarasati-va de vicii inainte de a concepe un copil. Daca stiti si vedeti ca nu va fac voua bine, cum ati putea avea inima sa le transmiteti cuiva nevinovat - copilului vostru? Mai ales cand stii ca acesta le va prelua din iubire pentru tine!?
13. Constientizati intai cum se cuvine conceptul de familie, care va sunt respunsabilitatile in cadrul ei. Barbatul trebuie sa aiba in permanenta ca exemplu de comportament pe Mantuitorul Iisus Hristos, iar femeia pe Sfanta Sa Mama, Fecioara Maria.

14. Constientizati corect si complet importanta sacralizarii actului conceptiei, scopul acestuia (care in mod normal trebuie sa fie aducerea pe lume a unor fiinte benefice). Venirea pe lume a unui copil trebuie sa fie rezultatul unui act de iubire.
15. Se recomanda ca orice mama si tata sa se roage inainte de conceptie in felul urmator: "Bunule Dumnezeu, Iisuse Christoase, Sfinte Duh! Rogu-va, cu iubire, smerenie si credinta, trimiteti-ne cea mai luminoasa si vrednica entitate pe care nevrednicii de noi o merita, din Imparatia Ta! Amin!"

16. Multumiti Tatalui Ceresc pentru viitorul copil si faceti rugaciunile specifice pentru a primi ajutorul necesar pentru a-l aduce cu bine pe lume si pentru a-l educa corespunzator.
17. Pe tot timpul sarcinii, faceti rugaciunile zilnice si pentru viitorul copil. Si, in plus, rugati pe Bunul Dumnezeu sa-i dea putere copilului sa Il iubeasca pe Tatal Ceresc cu toata fiinta lui.

18. Rugaciunea nu consta in a cere de la Bunul Dumnezeu sanatate, bani sau alte avantaje materiale. Rugaciunea inseamna nazuinta catre Dumnezeu si unirea cu El. Inseamna pastrarea legaturii cu Dumnezeu atunci cand orice alta legatura este distrusa. Inseamna pastrarea iubirii in orice situatie de boala, saracire, injosire a sentimenelor etc. Invatati sa va rugati! Este foarte important atat pentru voi ca fiinte singulare si in calitate de parinti, cat si pentru viitorul copil.

19. Faceti in permanenta rugaciuni la Sfanta Treime de iertare a pacatelor personale si ale viitorului copil.
20. Obisnuiti-va cu ideea ca viitorul dumneavoastra copil a venit de la Bunul Dumnezeu si ca va avea propriul lui drum in viata. Pregatiti-va sa-i oferiti sprijinul necesar pentru a urma calea cea mai potrivita in Voia Domnului.

21. Nu va deziceti nici o secunda de viitorul copil, nici macar la nivelul subconstientului. O astfel de atitudine va avea repercusiuni extrem de negative asupra acestuia atat in perioda sarcinii cat si dupa nastere.

22. Caracterul viitorului copil se formeaza in biocampurile parintilor inca inainte de conceptie. Orice gand negativ de ura, de separare de omul iubit, orice fixism cu privire la sexul viitorului copil, infatisare, orice tentativa de a-l indeparta sau chiar simpla indoiala asupra dorintei de a-l avea constituie o agresiune extrem de puternica asupra caracterului acestuia, ducand la schimonosire, boala, suferinte de tot felul.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.