Relatii cu publicul si analiza documentelor oficiale

Trimis la data: 2010-07-07
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 64
Nota: 7.77 / 10
Downloads: 2
Autor: Suzana Velean
Dimensiune: 77kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Obiective:Formarea aptitudinilor necesare studentilor pentru elaborarea si intocmirea documentelor din administratia publica locala, cunoasterea diferitelor tipuri de acte oficiale, conditiile de legalitate ale actelor administrative, circulatia actelor in cadrul institutiilor administrative, autoritatile competente in elaborarea documentelor, modul de inregistrare si arhivare al actelor oficiale.
Ghid de studiu:Primul modul al cursului defineste notiuni de baza,reprezinta abordarea teoretica acomunicarii,are la baza notiunile deprinse in cadrul cursului de Introducere in Comunicare si reprezinta prezentarea definitiilor necesare intelegerii cursului.

Bibliografie obligatorie
Antonie Iorgovan, Tratat de drept administrativ, edit. Nemira, 1996
Paul Negulescu, Tratat de drept administrativ,editia 4 , 1934
Tudor Draganu, Actele de drept administrativ,1959.
H. Bertelemy, Traite elementaire de droit administratif,Librairie Nouvelle de Droit

Unitatea 1. Definirea comunicarii
Obiective:- definirea comunicarii
- prezentarea cadrului practic de manifestare pentu comunicare
- introducerea conceptului de relatii publice
- Concepte:comunicare,relatii publice.elementele comunicarii

I.NOTIUNEA DE COMUNICARE
Orice activitate comuna, din cadrul vietii sociale si a relatiilor de munca, presupune schimbul de informatii, adica procese si relatii de comunicare. Intr-o acceptiune foarte larga, comunicarea reprezinta actiunea de a face ca un individ sa-ti insuseasca experienta referitoare la datele si evenimentele ambiantei de la un alt indicvid sau sistem, mai pe scurt, un mod de interactiune intre persoane/grupuri ca relatie mijlocita de cuvant, imagine, gest, semn sau simbol. [1]

1.Elementele realizarii unei comunicari eficiente
Comunicarea implica existenta a noua elemente. Doua dintre ele sunt componentele principale ale oricarei comunicari: emitatorul si receptorul. Alte doua sunt instrumentele esentiale ale comunicarii: mesajul si mijlocul de transmitere. Urmatoarele patru sunt functii primare ale comunicarii: codificarea, decodificarea, raspunsul si reactia inversa (feed-back-ul). Ultimul il reprezinta zgomotul din sistem(bruiajul).

a.Emitatorul este partea care transmite un mesaj unei alte parti. [2]
b.Receptorul reprezinta partea care primeste mesajul codificat de catre emitator.2
c.Mesajul este ansamblul de cuvinte, imagini si simboluri transmise de emitator.2
d.Mijlocul de transmitere este reprezentat de canalele de comunicare prin care mesajul ajunge de la emitator la receptor. 2

e. Codificarea este operatiunea de aranjare a mesajului sau ideii ce urmeaza a fi transmisa. 2
f. Decodificarea este operatia prin care receptorul atribuie un inteles mesajului codificat de catre emitator. 2
g. Raspunsul cuprinde reactiile pe care le are receptorul dupa expunerea la mesaj2
h. Bruiajul este interferenta sau distorsiunea neplanificata survenita in timpul comunicarii, care face ca receptorul sa primeasca un mesaj diferit de cel transmis de emitator. 2

Acest model scoate in evidenta factorii principali ai unei comunicari eficiente. Emitatorul trebuie sa stie cui doreste sa se adreseze si ce raspuns vrea sa primeasca. Se impune ca el sa stie sa codifice mesaje, tinand cont de modul in care destinatarii vizati le decodifica sau le interpreteaza. El trebuie sa transmita mesajul printr-un mijloc receptionat de destinatarii vizati si sa creeze canale de reactie inversa care sa-i permita sa evalueze raspunsul dat de acesta la mesaj.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.