Religia

Trimis la data: 2004-04-04
Materia: Religie
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 8.90 / 10
Downloads: 5785
Autor: Moniq45
Dimensiune: 927kb
Voturi: 353
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Un vestit general al armatei germane, Erwin Rommel spunea: “un om este un geniu, un milion de oameni sunt o masa de prosti”. Acum 450 de mii de ani s-a produs o schimbare. Cineva sau ceva a facut posibila aparitia omului. Singura diferenta dintre om si animal este ratiunea. Acest lucru ne face sa fim mai puternici de cat restul vietuiloarelor de pe Terra dar nu suficienti de destepti incat sa cunoastem raspunsurile la toate intrebarile. Aparitia omului este veriga lipsa din lantul stiintei care nimeni nu o poate descoperii.
Religia – Influenta ei in manipularea omenirii

Un vestit general al armatei germane, Erwin Rommel spunea: “un om este un geniu, un milion de oameni sunt o masa de prosti”.
Acum 450 de mii de ani s-a produs o schimbare. Cineva sau ceva a facut posibila aparitia omului. Singura diferenta dintre om si animal este ratiunea. Acest lucru ne face sa fim mai puternici de cat restul vietuiloarelor de pe Terra dar nu suficienti de destepti incat sa cunoastem raspunsurile la toate intrebarile. Aparitia omului este veriga lipsa din lantul stiintei care nimeni nu o poate descoperii.
Cu 450 de mii de ani in urma cand omul primitiv nu stia ce inseamna fenomen al naturii, a pus pe seama divinitatii toate lucrurile pe care nu si le putea explica din nevoia de a crede in ceva superior. Astfel a aparut prima religie Animismul. Oamenii au gasit cate un zeu pentru toate lucrurile care i-i inonjurau, deci prima religie a fost politeisa.
Omul, un animal rational, supus de sentimente de frica, de inferioritate a apelat la zei pentru a stii ca e protejat de ceva divin, de ceva mai presus de oameni.
Religiile astrale reprezinta a doua parte din istoria religiilor. In urma cu 8000 de ani cand mintea omului s-a distantat de instincte si a inceput sa cunoasca mediul inconjurator religia a fost pusa pe seama astrelor ceresti. La vechii sumerieni au observat ca stelele revin la pozitia initiala dupa un anumit timp.
Modernismul este a treia etapa a religiilor, etapa in care suntem si in ziua de azi. Credinta in divinitate se imparte in mai multe religii, cele mai importante fiind crestinismul si islamismul.
Fiecare religie are modul ei de a privii lucrurile, de aici rezulta diferenta intre popoare si implicit razboaiele.
Prima carte sfanta dateaza din perioada sumerienilor cu 4000 de ani inaintea erei noastre. Ea se numeste Epopeea lui Ghilgames. Egiptenii, un popor foarte dezvoltat in ceea ce priveste medicina, astrologia si stiintele exacte a preluat Epopeea lui Ghilgames modificand-o si numind-o Cartea Mortilor. Astfel, cu 2500 de ani inaintea erei noastre a aparut o noua cate sfanta in fata careia oamenii se inchinau venerand zeii. A treia carte sfanta a fost inceputa de un om simplu care a crescut la curtea faraonului, pe nume Moise. El avand acces la toate manuscrisele imparatului a preluat religia si a modificat-o de aici rezultand crestinismul si inplicit Biblia. Crestinismul este o religie originara din Asia raspandita in Imperiul Roman. Mai tarziu castiga teren in Europa, Asia si in Africa aducand un mesaj mai presus de diviziunile nationale, rasiale sau categorial-sociale. Mesajul crestin e conceput in sine si a castigat o larga audienta in primul rand pentru ca a propus o religie a saracilor, a celor jigniti si asupriti de semenii lor sau de soarta, dar si prin faptul ca s-a sprijinit pe marile virtuti pasnice omenesti si mai ales pe iubirea aproapelui. Crestinismul s-a dezvoltat din iudaism unde credinta in Yahweh se baza pe mesianism si sacrificiul de rascumparare adica jertfa. In crestinusm a rezultat toleranta fata de alte religii sau fata de putere administrativa existenta atunci in numele puterii supreme iubitoare, iertatoare si blande: Dumnezeu-Tatal aproape opus cu Yahweh, din care totusi s-a dezvltat. Proclamarea crestinismului ca religie de stat a fost un act strict politic efectuat de imparatul Constantin Cel Mare, nu din vocatie religioasa ci din interesele sale politice exclusive, dovada ca imparatul a murit fara sa fie crestin el insusi.
Origenes, un filozof grec considera pe Dumnezeu o entitate imateriala, perfecta si eterna si implicit nemarginita.Daca analiza Vechiul Testament Si Noul Testament realizam ca este o religie politeista deoarece sunt trei mai puteri supreme: Dumnezeu-Tatal, Dumnezeu-Fiul si Sfantul Duh. Iisus Christos devine in conceptia sa un fel de Dumnezeu secund, fiind creat de Dumnezeu Tatal care nu doreste se aiba nici un fel de legatura cu lumea materiala. Iisus Christos are misiunea de creatiei lumii materiale, de unde rezulta ideea de creatie continua a lumii succesive cu inceput si fara sfarsit.
Crestinismul a fost implantat in randurile slodatilor romani si in patura joasa a societatii care considerandu-se sclavi aveau nevoie de ceva care sa-i protejeze si sa-i ajute. Pana in momentul in care crestinismul ajunge o religie unica de stat ea se alimenta din sursele orientale. Persecutiile sistematice, lupta impotriva cultelor orientale in cadrul actiunii generale pentru distrugerea paganismului au inceput o data cu victoria si extinderea crestinismului. Deci prin religie imparatii Augustus, Nero chiar si Traian stapaneau o mare masa de oameni si isi intregeau jocurile politice si expansiunea.
Coranul, cartea sfanta a islamului a aparut cu 600 de ani inainte de Hristos fiind scrisa de Mahomed. Traditia, mai mult legendara decat mitologica precizeaza ca Mahomed a fost transportat in cer de o iapa cu cap de femeie si coada de paun, dupa acest lucru el este o persoana sacralizata.
La sumerieni avem acelasi lucru, Enkidu spunea ca a fost luat spre cer de o pasare imensa si dus la zei.
Si in crestinism este o asemanare. Ea se intampla atunci cand Iisus se ridica la cer.
Trei religii diferite au multe asemanari printre care si legatura dintre cer si Pamant unde cineva sau ceva vine din cer sub diferite forme, acestea fiind descrise de oameni diferiti sub forme diferite, totusi nimeni nu a vezut vreodata un zeu. Oamenii din acea vreme nu aveau cunostinte si asemanau lucruri inexplicabile cu divinitatea.
In toate religiile si in toate cartile sfinte sunt asemanari precum potopul sau eterna lupta intre bine si rau, lumina si intuneric, deci toate au aceeasi baza dar sunt interpretate diferit. Un exemplu, la vechii sumerieni care sunt baza religiilor mai evoluate si la majoritatea religiilor din lume potopul relatat exact ca in Biblie.
Evul Mediu reprezinta cea mai mare perioada in care religia stagneaza toate stiinele si evolutia omului. Aceasta perioada neagra in evolutie reprezinta trecerea de la sclavagism la feudalism, unde biserica deci preotii detineau puterea absoluta in stat. Toate statele crestine erau conduse de Vatican si plateau tribut acestuia pentru a putea incepe un razboi sau pentru a-si organiza viata interna.
Din anul 476 pana in 1453 pana la caderea Constantinopolului, aproape 1000 de ani biserica interzicea scrierea cu mai mult de 5 cifre deoarece un numar cu 6 cifre era considerat numarul Satanei. Multe din actiuniile oamenilor erau considerate impotriva statului si acestia erau asupriti sau li se atribuia pedeapsa capitala. Galileo Galilei a afirmat ca Pamantul este rotund si a fost amenintat de Vatican ca va fii ars pe rug pentru acesta afirmatie. El a fost obligat sa se supuna in fata unui tribunal public si sa infirme aceasta ipoteza, precum ca Pamantul e rotund si se misca. Dupa ce a spus in fata multimii ca este un neadevar a soptit: “E pur si muove” –“Si totusi se misca”
ceea ce demonstreaza ca oamenii nu aveau nici macar drepul sa isi exprime opiniile pentru ca preotii si biserica le interzicea sa gandeasca! Matematica, medicina, astrologia si toate stiintele cunoscute atunci au stagnat. Pana la Renastere omenirea nu a cunoscut nici un avans in nici un domeniu ramanand cu cunostinte de la vechiile popoare.


Terorismul si religia – Placerea autodisrugerii

Religia a avut si are in continuare un efect negativ asupra omenirii, ea facand diferente de rasa, detarminand crime in societate si chiar razboiaie.
Coranul le vorbeste musulmanilor despre Jihad, razboiul safnt prin care ei vor stapanii lumea si religia lor va domina.
In zilele noastre religia nu isi mai arata adevarata fata, lasand jocurile politice sa rezolve totul. In Irak si Afganistan au fost si inca sunt razboaie determinate de economie, si religie. Razboiul dintre crestini si islamisti a inceput o data cu atentatul din 11 noiembrie 2001 din SUA si a continuat cu cel din Irak, Afganistan si atentatul din Spania. Inca doua trei atentate in marile capitale europene chiar si in Bucuresti si ne vom astepta la “o mare cruciada” impotriva islamului care va fii sters de pe fata Pamantului si se va putea spune ca “cuvantul lui Hristos” a biruit si i-a pus necredinciosi la pamant.


Tragic pentru omenire este faptul ca SUA are resursele politice si militare sa o faca si ca noua, omenirii, nu ne ramne decat sa speram ca nu are si vointa. Pentru ca Islamul nu ar avea nici o sansa intr-o astfel de confruntare definitiva si totala, disparand definitiv din istoria omenirii.

Violenta in Coran si Biblie

Unii oameni incearca sa justifice recentele acte de terorism apeland la imaginile de violenta din Biblie. ...
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.