Religia - frumoasa mea religie

Trimis la data: 2012-10-17
Materia: Religie
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 9.32 / 10
Downloads: 0
Autor: emil
Dimensiune: 30kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Crezul ortodox. Il mai stiti? Candva toti l-ati invatat, ca pe Tatal Nostru.Sunt Bucurestean get beget. Am aproape 80. Mi-aduc aminte cand mama imi impreuna manutele a rugaciune si multumeam Domnului pentru coaja de paine pe care, ne-a asigurat-o si in aceea zi. Si era razboi. Dese ori "coaja" era la propriu, nu la figurat. Dar mama se ajuta singura si astfel capata si ajutorul bunului Dumnezeu. O mai face astazi cineva?
Pe la 3 ani buchiseam in Biblie. Mama imi citea rugaciuni si pilde iar eu eram curios sa le si vad. La 8 ani am citit biblia. Toata! O vacanta intreaga zi de zi.
Tata, om de la tara, desi intelectual. Vacantele le petreceam la familia lui, tarani transilvaneni de religie Luterana. Biserica sateasca avea banci si orga iar toti enoriasii cantau dupa o carte de cantece. Imi reamintesc o vacanta de Pasti acolo. In sfanta Duminica de Pasti tot omul in straie de sarbatoare la biserica. Pe la ora 8, devreme pentru slujba tinuta de obicei la 9, biserica plina cu varf si indesat. Preotul, de la Amvon spune (ceva in sens ca nu-i pot reda chiar cuvintele): "Dragi co-sateni.

Stiti ca si mine ca toata saptamana a plouat. De vineri ploaia s-a oprit, dar ieri pamantul mai era prea moale pentru arat. Dumnezeu ar vrea sa iesim astazi, de Sfintele Pasti, la arat ca sa putem hrani copii si dobitoacele." In 10 minute biserica a fost goala iar dupa o jumatate de ora tractoarele duduia. Alte obiceiuri in aceea religie.Am iesit la pensie la 60. Eram deja singur, sotia la Domnul in cer iar copii aiurea prin lume.

Muncisem o viata intreaga asa ca nu ma complaceam deloc in postura de pensionar inactiv. Calculatorul, meditatii si unele mici inovatii prin casa si gospodarie mi-au umplut timpul. Partial caci activitatea de baza era cititul.Am recitit Biblia, pe internet, si am constatat cu surprindere ca nu mai semana cu aceea citita la mama. Asta m-a starnit. Am citit Talmudul si Coranul care, in principiu nu difera de Biblie. Dumnezeu apare ca unic, indiferent de numele care i se da in limba localnicilor.

De ce se afla totusi religiile intre ele precum cainele si pisica? Un secret de nepatruns, cu atat mai mult ca religiile Est-asiatice (Budism, Brahmanismul etc.) nu numai ca se suporta dar au si invataminte comune. Toate cartile sfinte, de rangul Bibliei, sunt asemanatoare. Parca au fost dictate de una si aceiasi persoana dar copiata in limbi diferite.Spre deosebire de Mircea Eliade care a scris o istorie a tuturor religiilor bine documentata, apare astazi un nou erudit. Voi dezvolta subiectul dupa cateva lamuriri gasite necesare.

Stiinta si religia.Voi lua un mic exemplu: proiectarea unui ceas.
Ceasul cuprinde 2 elemente distincte: de masurare a timpului (pendul, cristal oscilator) si de afisare (mecanic cu ace, electronic). Realizand cele 2 componente putem asambla ceasul.Efectul cronologic al pendulului (oscilatii egale in timp indiferent de amplitudine) o datoram lui Newton si legii sale a gravitatiei.

Dar s-au creat ceasuri cu mult inaintea descoperirii efectului de pendul. Pana la descoperirea legii gravitatiei realizarea ceasului era considerata o revelatie Divina de gen postulat (adevar evident care nu se poate demonstra). Dupa Newton proiectarea unui ceas se putea face cu precizia dorita prin calcul. Teologia, prin revelatie divina, a precedat o descoperire stiintifica.

Cu sau mai bine zis fara vointa Bisericii stiinta a facut mari pasi in cunoasterea lumii, fara insa a nega pe Dumnezeu. Stiinta admite ca tot ce se intampla in cosmos, deci si pe pamant, este dictat de o lege fundamentala a Naturii. Natura dispune de pamant si ape pe care le distribuie, aparent dupa plac. In realitate dupa Legi ferme carora omul le da treptat glas. Omul poate chiar intra in conflict cu natura daca strica echilibre subrede care in prezent guverneaza lumea si locuitorii ei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.