Reprezentarea punctului

Trimis la data: 2013-12-29
Materia: Arte plastice
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 7.68 / 10
Downloads: 1
Autor: cristinatheoo
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Constructia reprezentarilor grafice tratate de Geometria descriptiva se bazeaza pe metoda proiectiilor.Sistemul de proiectie este un ansamblu de elemente si metode cu ajutorul carora este posibila trecerea unei reprezentari grafice de la un spatiu cu un numar de dimensiuni la un altul cu un alt numar de dimensiuni.
Sistemele de proiectie folosite de Geometria descriptiva asociaza elemente de baza ale vederii cu elemente geometrice componente ale sistemului de proiectie respectiv, asa cum se va vedea in continuare.In general, pentru reprezentarea obiectelor din spatiul tridimensional pe planul bidimensional (plansa de desen) se folosesc doua sisteme de proiectie: central (conic) si paralel (cilindric).

Punctul
Un punct din spatiu este determinat prin cele trei coordonate ale sale:abscisa(x), departare (y) si cota(z). Aceste coordonate reprezinta distantele de la punct la planele de proiectie.Planele bisectoare sunt locul geometric al punctelor din spatiu egal departate de planele
de proiectie [H] si [V]. Punctele situate in planele bisectoare au cota si departarea egale in modul.

Pentru a se vedea ce se intampla cu coordonatele punctului atunci cand este situat intr-unul din planele de proiectie, se considera ca punctul M este mobil si se apropie pe rand de acestea. Se constata ca i se anuleaza una din coordonate. Astfel, punctul M va avea proiectia pe planul pe care se gaseste, confundata cu punctul insusi, iar celelalte doua proiectii, situate pe doua din axele de proiectie.

Punctele situate pe axele de proiectie sunt situate practic pe doua plane de proiectie concomitent. Acestea au doua din proiectii confundate cu punctul insusi, iar a treia proiectie situata in origine.Simetricul unui punct fata de planul bisector al diedrului in care se gaseste ramane in acelasi diedru, avand aceeasi abscisa,iar departareaegala cu cota punctului de baza si cota egala cu departarea acelui punct.

Simetricul unui punct fata de planul bisector al altui diedrului decat cel in care se gaseste, este situat in diedrul opus fata de axa Ox, avand aceeasi abscisa, iar departarea egala cu cota punctului de baza si cota egala cu departarea acelui punct, ambele cu semn schimbat.
a)Reprezentarea dreptei

Proiectia dreptei pe un plan este, in general, tot o dreapta. Pentru a reprezenta deci o dreapta in epura, este suficient sa se reprezinte doua puncte ale ei.Fie A si B doua puncte oarecare de pe dreapta D. Proiectiile celor doua puncte, a respectiv b pe planul H si a' respectiv b' pe planl B, determina proiectiile d si d' ale dreptei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.