Respiratia plantelor

Trimis la data: 2018-07-23
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 9.35 / 10
Downloads: 1
Autor: ionut96
Dimensiune: 150kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
INFLUENTA FACTORILOR ASUPRA PROCESULUI DE RESPIRATIE SI IMPORTANTA PRACTICA A CUNOSTINTELOR PRIVIND RESPIRATIA

RESPIRATIA PLANTELOR
Ce este respiratia?
Respiratia aeroba
Respiratia anaeroba
Factorii externi care influenteaza respiratia
BIBLIOGRAFIE
Numar pagini:9
Respiratia este importanta in viata plantelor, in primul rand prin energia pusa in libertate din oxidarea substantelor organice si, in al doilea rand, prin produsii intermediari si finali care se formeaza in cursul procesului.

Pe calea reactiilor de sinteza a substantelor organice proprii, atat plantele autotrofe cat si cele heterotrofe, dupa mecanisme specifice, acumuleaza anumite substante organice de rezerva, bogate in energie chimica potentiala. O parte din aceste rezerve este consumata la nivelul celulelor vii in procesul de respiratie, in care se elibereaza energie chimica.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.