Resursele necesare derularii unei afaceri

Trimis la data: 2013-02-18
Materia: Economie
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 7.63 / 10
Downloads: 0
Autor: Ionita Daniel
Dimensiune: 12kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Derularea unei afaceri necesita atat resurse financiare si materiale, cat si resurse umane, acestea fiind de o importanta esentiala pentru succesul afacerii. Determinarea necesarului de resurse este foarte importanta, aceasta regasindu-se in planul de afaceri. De exemplu, determinarea cat mai realista a sumei necesare evita blocarea afacerii din cauza lipsei de resurse sau cheltuielile inutile antrenate de resurse neutilizate.
Initierea/extinderea unei afaceri implica gasirea angajatilor potriviti. Succesul afacerii va depinde in mare masura de existenta unui personal bine pregatit si motivat. Planul de afaceri va trebui sa prezinte numarul de angajati necesari si calificarile acestora. Angajarea de persoane aflate in somaj poate fi un avantaj in obtinerea unor finantari. Este de asteptat ca afacerea sa se extinda in anii urmatori; in acest caz, firma trebuie sa arate de unde vor proveni angajatii necesari (eventual, cum va asigura nivelul de calificare corespunzator).

In cazul in care firma va organiza cursuri de pregatire, trebuie sa se realizeze si o estimare a acestui tip de cheltuieli. Preocuparea pentru perfectionarea personalului reprezinta un aspect pozitiv, prin care se subliniaza importanta investitiei in oameni; de altfel, investitia in angajati (in capitalul uman) tinde sa devina din ce in ce mai mult una din principalele investitii ale firmei, nemaifiind considerata doar un cost. In practica, nici o regiune sau comunitate nu are toate elementele de sprijin ale afacerii si nu e necesar sa fie asigurate toate, dar totusi exista un nivel minim de sprijin fara de care nimic nu se poate intreprinde. De exemplu, daca lipseste cu desavarsire sprijinul financiar, este foarte improbabil ca o afacere sa poata fi lansata.

Primele doua coloane constituie elementele initiale al unui proces antreprenorial. Oameni si idei pot sa apara de pretutindeni, dar asigurarea unui minim de sprijin creste cu mult sansele ca afacerea sa fie incununata de succes. Elemente de infrastructura fundamentale cum ar fi atelierul sau biroul pot asigura un sprijin important pentru dezvoltarea afacerii. Fondurile banesti sunt de asemenea cruciale, lipsa lor ducand la esecul acesteia.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.