Retelele secrete ale Vaticanului 3

Trimis la data: 2013-09-17
Materia: Religie
Nivel: Liceu
Pagini: 3
Nota: 9.59 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Revirimentul inregistrat de Vatican in a doua jumatate a secolului trecut s-a datorat, dupa cum am vazut, organizatiei secrete paramasonice Opus Dei, cat si papei Ioan Paul al II-lea, a carui energie extraordinara a fost pusa in slujba reimprospatarii imaginii Bisericii Catolice pe toate meridianele globului. Aceasta ofensiva pasnica, in paralel cu prabusirea imperiului ideologic si social comunist, ce-si intinsese tentaculele pana si in insulele exotice si slab populate din Oceania, a modificat substantial atitudinea guvernelor democratice cvasiatee.
Inceputul mileniului al III-lea dupa Hristos - nu al erei noastre! - sta sub semnul unei tolerante, al unei destinderi de neconceput in urma cu doua decenii. Insolenta castigata in razboiul purtat vreme de doua secole de Masonerie cu scopul secularizarii societatii pare a fi disparut. Nici Masoneria nu mai este adversarul din trecut, ireconciliabil si ipocrit. Structura si relatiile probate sau banuite ale organizatiei Opus Dei sunt o dovada credibila, la fel si Consiliul Ecumenic. Destinderea s-a manifestat si in relatiile cu statul Israel, fapt care a imblanzit considerabil atacurile sistematice ale "presei libere" de pretutindeni.

Urmele vechiului razboi nu au putut fi insa sterse. Carti, studii si articole sunt martori incontestabili, rodul colaborarii serviciilor secrete de toate culorile, in mod cel putin suspect aliate impotriva crestinismului, in primul rand contra Vaticanului, de unde se deduce ca "banul e ochiul Diavolului". Or, stim cine era Diavolul. De ce il deranja Vaticanul? Raspunsul e un truism: spre deosebire de celelalte forme crestine, catolicismul si institutiile sale nu se aflau la bunul plac al guvernelor, acestea putandu-le persecuta, nu insa si dirija! Stapanul se afla departe, la Roma.

In anii marii prigoane iudeo-comuniste (1945-1960), cand, sub pretextul colaborarii bisericilor crestine cu miscarile de dreapta, s-a organizat o adevarata vanatoare de crestini la scara planetara, catolicii au fost de departe cei mai persecutati, dar si cei mai rezistenti la "reeducare". Daca papa Pius al XII-lea, acuzat ca ar fi colaborat la Holocaust, rezista, trebuia sa reziste si ei. Ca acuzatia era o minciuna sfruntata, grosoloana precum sustinatorii ei, o atesta documentele iesite din "carantina" de 50 de ani. Asta stim astazi.

Atunci, in anii intunecati ai prigoanei, alta era opinia. Intretinuta "cu detalii senzationale" de arhanghelii adevarului care misunau prin redactiile "presei libere", aceasta opinie trebuia sa se transforme in convingere. Numai convins crestinul trecea in tabara adversa, unde - numai pe el - il astepta nobilul titlu de ateu!

Era un razboi de decrestinare... Dinaintea acestei situatii disperate - a cata oara din 1789? -, in iulie 1949 Sfanta Cancelarie a emis decretul de excomunicare a tuturor comunistilor si sustinatorilor lor, amintind cu tristete pe credinciosii catolici care au uitat atat de repede suferintele Bisericii din Spania si s-au aliat cu asasinii iudeo-comunisti, parasindu-si religia.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.