Revista presei

Trimis la data: 2014-02-06 Materia: Jurnalism Nivel: Liceu Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 23kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Biroul de presa nu este numai un departament care furnizeaza institutiilor mass-media informatii despre organizatie, ci si o instanta ce are misiunea de a strange informatii; acestea pot fi adunate fie in interiorul organizatiei, pentru intelegerea atitudinii publicului intern fata de organizatie, fie din afara ei, pentru sesizarea pozitiei diverselor tipuri de public cu care interactioneaza organizatia. Cea mai completa sursa pentru urmarirea modului in care publicul reactioneaza la mesajele organizatiei este presa. De aici deriva una dintre cele mai importante sarcini ale membrilor biroului de presa - realizarea z ilnica a revistei presei.

Aceasta activitate presupune cercetarea atenta a presei pentru selectarea articolelor, emisiunilor sau secventelor care se refera la:
a) propria organizatie;
b) actiunile si evenimentele in care este ea implicata;
c) alte organizatii a caror activitate o poate afecta.

O atentie aparte trebuie acordata textelor ce ofera informatii generale despre acele sfere de activitate care prezinta interes pentru organizatie in ansamblu sau pentru anumite departamente ale ei.
In felul acesta, revista presei devine "un instrument de lucru indispenAZsabil pentru conducatorul unei organizatii" (C. Darroy et alii, 1990, p. 71), deoarece furnizeaza informatii referitoare atat la imaginea organizatiei in exterior, cat si la starea si la evolutia societatii, a unui sector economic de interes, a vietii internationale (in ansamblu sau sub unele aspecte particulare), a unor tendinte din stiinta sau cultura etc.

Totodata, aceste informatii, produse in mod constant, stimuleaza conducerea in luarea unor decizii, reprezentand fie initiative, ce anticipeaza unele evenimente, fie raspunsuri la anumite evolutii ale mediului in care se dezvolta organizatia.Deoarece oricand este posibil sa se scrie sau sa se spuna ceva despre organizatie, chiar si atunci cand aceasta nu a transmis presei informatii specifice (comunicate, dosare, conferinte), e foarte important ca revista presei sa fie facuta in mod permanent si cu maximum de atentie, in felul acesta, conducerea va putea sa urmareasca evolutia imaginii organizatiei, asa cum este ea vehiculata in presa, si va putea reactiona cu promptitudine atunci cand sunt difuzate date incorecte.

Pentru a-si atinge scopul, revista presei trebuie sa ajunga pe biroul conducatorului organizatiei inainte de ora de incepere a programului: de multe ori, in functie de informatiile primite pe aceasta cale, el va lua anumite decizii si isi va organiza activitatea intr-un anumit mod. La ceilalti sefi de departamente revista presei poate sa ajunga mai tarziu (dar nu peste ora 11 dimineata), deoarece, in aceste cazuri, ea este mai mult un instrument de informare generala si mai putin unul de actiune.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.