Rezumat Ivan Turbinca

Trimis la data: 2012-09-10
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 7.55 / 10
Downloads: 1
Autor: andreea156
Dimensiune: 11kb
Voturi: 48
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
A fost odata un ostas rus pe nume Ivan care, ajungand la varsta pensionarii, a primit doua ruble si a fost trimis acasa. Pe drum s-a intalnit cu doi cersetori, care erau de fapt Dumnezeu si Sfantul Petru deghizati si, fiind milostiv din fire, le-a dat cele doua ruble. Vazand bunatatea lui, Dumnezeu i-a inapoiat banii, spunandu-i cine sunt ei cu adevarat.
Atunci Ivan L-a rugat sa-i binecuvanteze turbinca, urmand sa o foloseasca in situatii nefavorabile lui. Dumnezeu i-a indeplinit dorinta si i-a zis ca dupa ce se plictiseste de umblat prin lume sa vina sa slujeasca la Poarta Raiului. Ostasul i-a multumit si a plecat mai departe. Mai pe inserate, el a ajuns la casa unui boier si i-a cerut acestuia gazduire peste noapte si un grajd pentru caii sai.

Acesta, viclean fiind, l-a gazduit intr-o casa, care era locuita de demoni. A doua zi, spre marea mirare a boierului, acesta a aflat ca oaspetele lui a prins toti dracii din casa sa in turbinca, inclusiv pe seful lor numit Scaraoschi. Plictisit de umblat pe Pamant, Ivan se duce la Poarta Raiului, unde se intalneste cu Sf. Petru, pe care il intreaba daca in Rai se gasesc femei, lautari si vodca. Cand Sf. Petru ii spune ca nu, ostasul se duce in Iad, dar nu este primit de dracii ramasi, pentru ca el era cel care il omorase pe Scaraoschi.

Atunci Ivan se intoarce sa slujeasca la Poarta Raiului. Intr-una din zile se intalneste cu Moartea, care venise sa vorbeasca cu Dumnezeu, dar Ivan nu o lasa sa intre in Rai, oferindu-se sa transmita el mesajul. Intamplarea se repeta de cateva ori, de fiecare data Ivan falsificand raspunsurile lui Dumnezeu catre Moarte. Dumnezeu, afland adevarul, se supara pe Ivan si il trimite inapoi pe Pamant, iar Moartea il anunta ca il va pedepsi, luandu-i sufletul. Ostasul cere ragaz trei zile, timp in care isi construieste o racla.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.