Rezumatul nuvelei - Sania de Ion Druta

Trimis la data: 2013-03-25
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 7.08 / 10
Downloads: 0
Autor: violin26
Dimensiune: 9kb
Voturi: 11
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Mos Mihail intr-o buna vreme a inceput a se plimba in jurul nucului din fata casei si tot il masura cu ochii si cu schioapa. Visa sa mestereasca din tulpina lui o sanie cum n-au mai vazut tosi lemnarii de pe lume. De mic copil avea simtul a ceva alb, sprinten si frumos. El hotarise sa redea aceste culori si starui intr-o mesterie si gindi sa faca o sanie.
Ca de obicei mosul se sculase in zori si incepu lucrul. Zile intregi umbla prin ograda in jurul acestui nuc si cind venea vremea sa faca vint toporului, deodata raminea pe ginduri. Iata ca intr-o buni zi baba a luat sama ca buza toporului a inceput a se intuneca si a prins a-l ocari. Mosul a azvirlit toporul pe umar si i-a spus ca o sa faca o sanie. La sfirsitul toamnei mos Mihail a mers cu baba sa stringa poama.

Dupa ce o strinse se incuia in camara si raminea baba ,,vadana" pe vreo doua trei saptamini. Pe la mijlocul iernii iese pina la poarta si il pofteste pe intiiul trecator sa guste vinul preparat, de aceea nu-i in acel sat gospodar care nu si-ar salta cusma trecind pe la casa lui si nu-i betivan care nu i-ar sprijini poarta de cu toamna pina in primavara. Si vrasazica mos Mihail a hotarit sa faca o sanie, el a studiat structura copacului si-i promise babei ca se apuca de munca.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.