Richard Branson

Trimis la data: 2013-04-09
Materia: Administratie
Nivel: Liceu
Pagini: 3
Nota: 8.76 / 10
Downloads: 0
Autor: cristiana.melinte
Dimensiune: 262kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Sir Richard Branson este recunoscut drept cel mai nonconformist antrepenor din lume, care a reusit, ghidandu-se dupa propriile sale reguli de business, sa creeze un grup de peste 350 de companii cu o prezenta globala, dar fara sediu central sau ierarhie manageriala.
"Oportunitatile de business sunt precum autobuzele: intotdeauna mai vine unul" - Sir Richard Branson Despre averea excentricului britanic, estimata de Forbes la 3,9 miliarde de dolari, specialistii spun ca a fost cladita din insinct, principalele coordonate care l-au ghidat pe Branson pe scara succesului fiind creativitatea si ludicul.
Dar Branson nu a castigat doar foarte multi bani, ci si admiratia celor care l-au cunoscut intr-un moment sau altul al vietii sale, fie ei parteneri sau rivali. Povestea lui Branson este una deosebit de interesanta, daca tinem cont ca "rebelul" care a renuntat la 16 ani la scoala si-a cumparat la 25 propria lui insula.Companiile inglobate de gigantul Virgin au cele mai diverse domenii de activitate: productie muzicala, transporturi aeriene si feroviare, telecomunicatii, bauturi racoritoare, turism, cosmetice, servicii financiare, publicitate, Internet etc.

"Sunt unul dintre foarte putinii antreprenori care au reusit sa ajunga la 50 de ani fara sa dea niciodata faliment", se autocaracterizeaza Branson. Evident, nu toate ideile sale de afaceri, precum Virgin Cola sau Virgin Brides, s-au bucurat de acelasi succes, insa asta conteaza mai putin daca privim rezultatul final: un grup a carui valoare depaseste lejer 10 miliarde de dolari. Primul contact al miliardarului britanic cu mediul de business a avut loc la numai 16 ani, cand dislexicul Branson a decis sa renunte la scoala si sa ia viata in piept. Ideea cu care s-a lansat in afaceri: o revista pentru studenti, intitulata extrem de sugestiv...

Student. Interesant este insa modul in care Branson a reusit sa stranga fondurile necesare (8.000 de dolari) pentru scoaterea pe piata a primei editii: vanzarea in avans a spatiului publicitar din interiorul revistei. "Nu mi-am dorit decat sa dau curs unei pasiuni mai vechi, aceea de a edita o revista", declara Branson. "Dar in scurt timp m-am trezit ca nu ma ocupam doar de continutul editorial, ci si de marketing si distributie. Devenisem om de afaceri. "La sfarsitul anilor '60, proaspatul intreprinzator a sesizat interesul crescut al tinerilor pentru muzica pop, si astfel i-a venit ideea de a vinde discuri prin posta.

Aceasta a doua tentativa de business a beneficiat de o excelenta expunere in propria sa revista. "Am facut atunci mai multi bani decat vazusem vreodata", isi aminteste Branson. Tot in acea perioada s-a nascut si numele companiei, Virgin, extrem de sugestiv pentru virginitatea lui Branson in afaceri, dupa cum el insusi a declarat. In 1972 a fost infiintata casa de discuri Virgin Records, care intr-o perioada destul de scurta a devenit un business de succes, martuie stand in acest sens si pretul de aproximativ 1 miliard de dolari pe care l-a platit Thorn EMI 20 de ani mai tarziu.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.