Riga crypto si lapuna enigel

Trimis la data: 2010-03-11
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 1
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Mihaela_S
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Ion barbu este un poet modernist apartinat perioadei interbelice. Un mathematician de reputatie europeana cocheteaza cu lit la inceput doar din ambitia de a'I dem lui t vianu ca poate scrie poezie. " am inceput sa scriu numai in vedrea acestui unic cititor" Poemul riga... a fost subintitulata balada deoarece are un fir narativ si personaje -simbol. Tema ei este iubire perceputa ca fiind o cale de cunoastere si imposibilitatea realizarii ei intre pers apartinand planurilor diferite.

Referate similare:

Titlul desemneaza membrii cuplului nuimplinit Crypto si enigel . riga (regale) intruchipeaza geniul vegeteal iar lapona apartine regmului animal evoluat care aspira catre soare catre ideal. Poezia debutea cu prezentarea cadrului natural specific regelui crypto " in pat de rau si huma unsa" printer "bureti" un loc al intunericului si meditatiei.Crypto este caracterizat ca fiind "sterp" si ca " nu vroia sa infloreasca" deoarecea se pare ca o vrajitoare rostise un fel de bluestem asupra lui.

POemul continua cu prezentarea laponei enigell " mica linistita dar acre traieste in tari de gheata urigisita" gheata e un symbol al intelectului al gandirii rationale" Pt ea incepe un nou an timp al schimbarii pt ca ea aspira catre "sud" catre soare. Intalnirea celor 2 reprezentati ai planurilor diferite se petrece ca si in luceafarul in vis.

Regale fiinta inferioara adreseaza 3 chemari . prima oara fata este imbiata cu dulceata si fragi care simbolizeaza imparatia lui crypto pe care el vrea sa I'o ofere . a 2a chemare enunta sacrificial supreme de care este capabil regale in numele iubirii . enigel intuieste gestul lui imatur dar si faptul ca aspiratia lui este mult prea inalta .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.