Riscul investitiei

Trimis la data: 2014-10-17 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: Suzana_G Dimensiune: 15kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In sens larg a investi inseamna angajarea constienta, alocarea si utilizarea resurselor personale intr-un proces care urmareste atingerea de satisfactii materiale, banesti si morale. Intreaga activitate umana este un proces contiunuu de investitie.
Investitia:
Investim ca sa traim, investim timp, sentimente, efort, cunostinte acumulate, experienta, munca, bani - in noi insine, in altii
Noi insine suntem obiect si subiect, in acelasi timp, al unei investitii, suntem rezultatul investitiei parintilor nostrii si al societatii.
Investim:

Pentru a produce dar si pentru a consuma
Direct sau indirect - incredintind altora parte din resursele noastre spre a fi investiteInvestim intr-un domeniu pe care il cunoastem sau riscam aventurindu-ne in directii noi Rezultatele investitiei ne satisfac, ne bucura sau ne dezamagesc. In sens restrins, investitia este procesul de alocare a unor resurse banesti intr-o activitate economico-financiara, in scopul de a obtine profit.
Cheia functionarii si dezvoltarii unei economii de piata este dreptul intreprinzatorului de a dispune liber si independent de mijloacele sale materiale, banesti si intelectuale.

Angajarea resurselor proprii intr-o activitate presupune optiunea libera, asumarea responsabilitatii si implicit a riscului, fiind indreptatit la insusirea nestingherita a rezultatelor activitatii.
INVESTITIA PE PIATA DE CAPITAL Oferta, circulatia si rezultatele investitiilor de capital au forma emisiunii si circulatiei titlurilor de valoare cu caracter de investitii, a valorilor mobiliare, a legalizarii, organizarii si institutionalizarii tranzactiilor cu aceste titluri.

Investitorul raspunde ofertei de valori mobiliare, oferta care vine din partea unui
emitent - care are dreptul de a emite certificate de valoare cu caracter de investitie si
a obtine astfel capitalul necesar realizarii dezvoltarii. Emisiunea nu este un scop in sine ci este legata de realizarea unei investitii si se supune unor reguli stabilite de catre organele abilitate ale statului.

In general, fiecare emitent are dreptul de a emite numai anumite tipuri de certificate de valoare.
Investitorul cumpara valori mobiliare cu scopul de a obtine avantaje economice sub forma profitului sau a drepturilor de proprietate, tranzactie, creanta, etc. In momentul cind acesta cumpara anumite titluri isi asuma anumite riscuri, mai mici sau mai mari, functie de investitie.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.