Riscuri bancare-evaluarea si modalitati de gestiune, privite din pozitia clientului

Trimis la data: 2014-06-17 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: marinka_0907 Dimensiune: 22kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Clientul reprezinta principala sursa de existenta a unei banci astfel incit aceasta activeaza in mare parte pe resursele atrase de la populatie, de aceea de-a lungul deceniilor banca s-a straduit in permanenta sa gestioneze finantele la cel mai innalt nivel pentru a nu ceda increderii acordate de societate. La moment produsele oferite de banci sunt variate, fiecare dispunind de anumite conditii in functie de politica promovata.
Referate similare: Nu exista referate similare

Insa pe linga faptul ca serviciile oferite de banca sub forma de depozite sunt create pentru fructificarea economiilor, acestea presupun si o anumita categorie de riscuri, care pot duce la stagnarea procesului de multiplicare sau nerealizarea in totalitate a conditilor propuse, afectind negativ viata populatie. Pentru a evita asemenea situatii neplacute in lucrarea data voi prezenta o scurta informatie referitor la pasii pe care ar trebui sa-i intreprinda un cetatean inainte de a alege un produs al bancii.

Depozitul reprezinta in sine o categorie a resurselor atrase, care prevede pastrarea unei sume de bani a clientului, pe un anumit cont deschis de operatorul bancii in baza unui contract unde este specificat termenul depozitului, rata dobinzii, soldul minim de pastrare in cont, posibilitatea retragerilor partiale, cit si conditiile de reziliere a contractului inainte de termen cu toate consecintele sale.

Acest produs este bine venit pentru cliente oferindu-i o posibilitate de pastrare a banilor in siguranta, totodata fructificindu-i, insa pe linga privelegii sunt si anumite riscuri, care fie sunt camuflate, fiind omise vizorul clientului din lipsa de atentie sau lipsa de informare. Pentru a putea benificia din plin de privelegiile bancii si a nu fi in pierdere voi porni chiar de la analiza unor momente din fisa de informare referitoare la tipurile de depozite oferite de banca.

Un pas este sa fim mereu informati si sa cunoastem legislatia. In cazul dat ne referim la Legea Nr. 575 din 26.12.2003 privind garantarea depozitelor persoanelor fizice in sistemul bancar cu modificarile ulterioare ultima fiind din 24.09.10, MO247-251/17.12.10 art.756, in care este specificat ca in cazul in care depozitele unei banci licentiate devin indisponibile, Fondul, conform art.19, garanteaza plata acestora fiecarui deponent, indiferent de numarul si marimea lor sau de moneda in care s-au constituit, plafonul de garantare fiind de 6000 lei moldovenesti.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.