Robot cu senile

Trimis la data: 2013-01-03 Materia: Automatica Nivel: Facultate Pagini: n/a Nota: / 10 Downloads: 2
Autor: andrei20029 Dimensiune: 629kb Voturi: Tipul fisierelor: ppt Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Robotul cu senile comandat prin infrarosu "IR-01" este un robot care trebuie sa se deplaseze intr-un anumit mediu, fara ajutorul unui operator uman si sa execute anumite sarcini date de acesta. Principala caracteristica este mobilitatea.Este alcatuit dintr-o serie de componente, unele de natura fizica (hardware), iar altele de natura logica, computationala (software).

Din punct de vedere al componentelor hardware, robotul poate fi considerat ca o colectie de sisteme pentru:Locomotie si actiune - modalitatea prin care robotul se misca in mediul sau ambiant;Comunicare - modalitatea prin care robotul comunica cu alti roboti sau cu un operator din mediu.Din punct de vedere al componentelor software robotul este alcatuit dintr-o placa de dezvoltare cu microcontroler in care este incarcat programul si care prelucreaza informatia primita de la operator si le transmite sistemului de locomotie si actiune.Robotul poate avea intrebuintari multiple. El poate fi folosit de exemplu pentru transportul de materiale in zone cu interferente electromagnetice puternice unde comanda radio nu ar putea functiona.

Arduino UNO este o platforma de procesare open-source, bazata pe software si hardware flexibil si simplu de folosit. Consta intr-o platforma de mici dimensiuni (6.8 cm / 5.3 cm - in cea mai des intalnita varianta) construita in jurul unui procesor de semnal si este capabila de a prelua date din mediul inconjurator printr-o serie de senzori si de a efectua actiuni asupra mediului prin intermediul luminilor, motoarelor, servomotoare, si alte tipuri de dispozitive mecanice. Procesorul este capabil sa ruleze cod scris intr-un limbaj de programare care este foarte similar cu limbajul C++.

Senzorul folosit este un receptor Infrarosu tip TSOP4838. Este utilizat pentru a receptiona si utiliza semnalul IR in diverse proiecte.Telecomanda folosita este o telecomanda recuperata de la un modulator FM pentru masina. Este folosita pentru a emite semnalul IR pentru comanda robotului.

Bazat pe circuitul L298N, acest driver de motoare poate comanda 2 motoare de curent continuu, curent maxim 2 amperi. Driverul este complet asamblat sub forma unui shield Arduino, facilitand astfel utilizarea simpla.Conectarea la Arduino se face cupland placa shield peste placa Arduino si conectand pinii marcati VIN si GND la sursa de alimentare pentru motoare. Pinii PWM care controleaza driver-ul L298 sunt 3, 5, 6 si 9 (vedeti si programul de test de mai jos).
Cele doua motoare se conecteaza in pinii cu surub marcati "MOTOR1" si "MOTOR2", iar alimentarea pentru motoare se conecteaza la pinii cu surub marcati "VIN" si "GND".

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.