Robotii de pe Aurora

Trimis la data: 2002-12-06
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 39
Nota: 7.72 / 10
Downloads: 2342
Autor: E_georgiana
Dimensiune: 18kb
Voturi: 385
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Robotii de pe Aurora - Baley avea în grija 20 de roboti si medita asupra existentei sale în Oras. Toti robotii lucrau , toti învatau cum sa suporte Exteriorul , iar Baley le stia numele tuturor. Robotii erau precum fiii lui Baley , care trebuia sa mentina echilibrul în Exterior nu avea voie sa transpire , etc.Bentley avea 19 ani si era fiul lui Baley de 45 de ani, iar Jessie era mama lui. Baley era un renumit detectiv.
Robotii de pe Aurora - Conducerea produse un robot pe care Baley , îl examina si pe care observa cât de “uman” poate fi, , fara se vrea Baley se gândi la R. Daneel Olivaw , un robot cu care fusese în 2 misiuni si care era atât de uman încât îi devenise lui Baley un prieten. Îi era dor de el.

Baley fu chemat în Oras , se duse împreuna cu R. Geronimo. Aici Baley se simtea ca acasa. Orasul avea peste 5000 km2.Reteaua de transport avea 8 niveluri si mii de pete de schimb. Baley împreuna cu R. Geronimo ajunsera la Cartierul General al Politiei , unde Baley preda robotul si primi o chitanta.

Baley se întâlni cu comisarul Wilson Roth , care era un om dur caruia succesele lui Baley îi pareu o ofensa personala. Baley fu însarcinat sa se duca pe Aurora sa rezolve un caz de roboticid.

2.DANEEL
Baley era pentru a treia oara pe o nava spatiala. Cei doi ani nu i-au sters din memorie primele 2 zboruri . Vor fi însa unele diferente . De data asta n-o sa-l mai sperie atât desfasurarea lucrurilor.

Îsi aminti cum a vazut pentru prima oara o cupola de planetariu . Nu-i lasa deloc senzatia ca s-ar afla în Exterior , nici o stare de neliniste , au urmat apoi cele 3 iesiri în aer liber . Atunci stelele vazute prin vizorul unei nave spatiale vor semana mai mult cu un planetariu. Pasajul era usor arcuit . Baley privi în urma lui suparat. Câte alte constrângeri îi vor mai fi impuse si oricât de improbabila ar fi reusita sarcinilor lui.

3.GISKARD
Baley se rasuci si-i spuse lui Daneel ca începe sa se enerveze . Ei trebuie sa ramâna prizonieri acolo fiindca Aurorienii de pe acea nava se tem de ei ca de o sursa de infectie . Baley facu câtiva pasi repezi înspre un perete al camerei , dupa aceea înapoi la celalalt.

Giskard intra fara sa anunte...Baley începuse sa fie de acord cu asta . Giskard a adus cu el un mic aparat. Baley se astepta ca aparatul sa se lumineze si sa expuna în interior imaginea holografica a unui câmp stelar. Din când în când revenea la simulatorul astral si mai arunca o privire în spatiu. Aruncase o privire peste descrierea fizica a planetei. Aurora îi umplea acum câmpul vizual. Cerul ambelor planete constelatiile erau aceleasi. Aurora se învârtea înot. Tot ce vedea înaintea ochilor erau nori albi , dar nu prea albi, aproape albi. Baley respira de parca tocmai ar fi taiat panglica de la sfîrsitul unei curse lungi.

Baley simtea deja cum a obosit. Stia ca trebuie sa se multumeasca doar cu amintirea. Asculta zgomotele specifice aterizarii. Lui Baley îi placea sa creada ca nu e un las, dar se afla pe o planeta straina , fara sa poata deosebi prietenii de dusmani.

4.FASTOLFE
Dr. Han Fastolfe astepta într-adevar si zâmbea. Era înalt si subtire , avea parul castaniu deschis , dar nu prea bogat si mai avea urechi mari. Fastolfe tinea sa fie placut la prima vedere . Baley intra repede si usor , iar dupa el intra si Daneel.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.