Rolul fiziologic al componentelor celulare ale celulei vegetale eucariote

Trimis la data: 2018-02-03
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 9.87 / 10
Downloads: 2
Autor: ionut96
Dimensiune: 366kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Cuprins:

Celula eucariota;
Componentele protoplasmatice;
Membrana celulara;
Citoplasma;
Nucleul + multe alte detalii
BIBLIOGRAFIE
Celula eucariota este alcatuita din doua categorii de componente: protoplasmatice (partea vie a celulei) si neprotoplasmatice (partea nevie a celulei), care impreuna formeaza protoplastul.

Componentele protoplasmatice

membrana celulara, citoplasma, nucleul, reticulul endoplasmatic, ribozomii, dictiozomii, mitocondriile, plastidele, centrul celular, cilii, flagelii, corpusculii Nissl, neurofibrile, miofibrile.

Membrana celulara

Plasmalema (membrana celulara) delimiteaza citoplasma fiecarei celule si este alcatuita dintr-un strat dublu fosfolipidic, de care se leaga o paleta de proteine globulare, care reprezinta componenta functionala, esentiala a oricarei membrane.

Citoplasma

Citoplasma reprezinta o masa fundamentala, translucida, hialina, mai mult sau mai putin granulara, in care se afla in suspensie componentele vii sau nevii ale celulei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.