Rolul impozitelor indirecte

Trimis la data: 2014-05-14
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 66
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: Mitica mitica
Dimensiune: 146kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In ultimii ani, politica fiscala din Romania nu a reusit sa evite deficitele excesive - desi a existat aceasta intentie - si nu a actionat eficient asupra deficitului cvasi-fiscal.
Reforma fiscala a avut ca strategie crearea unui sistem de impozite care, pe termen lung, sa se alinieze la cele similare ale tarilor europene, iar pe termen scurt, sa raspunda conditiilor concrete ale diferitelor etape de transformare a economiei.
Astfel, s-a recurs la ajustarea sau implementarea unor instrumente fiscale care sa asigure, in primul rand, procurarea veniturilor bugetului public, urmand ca pe parcurs - pe masura crearii cadrului administrativ adecvat si a unei piete care sa ofere o baza cat mai diversificata de impozitare - sa se restructureze si sa se contureze un sistem fiscal adecvat scopurilor economice pe termen lung.
Sistemul fiscal este expresia vointei politice a unei comunitati umane organizate,fixata pe un teritoriu determinat si dispunand de o autonomie suficienta pentru a putea ,prin intermediul organelor care le reprezinta,sa se doteze cu o intreaga serie de reguli juridice si fiscale.

Sistemul fiscal,alaturi de alte sisteme (monetar sau banesc,de credit sau financiar),urmareste realizarea obiectivelor politicii economice si sociale a statului. Lucrarea de fata, intitulata "Rolul impozitelor indirecte in sistemul fiscal din Romania", este structurata pe trei capitole, astfel:Capitolul I, intitulat "Aspecte generale privind impozitele in cadrul economiei de piata", care cuprinde o integrare a impozitelor in cadrul economiei, tratand continutul si clasificarea impozitelor, precum si rolul acestora in cadrul economiei de piata.
Capitolul II, intitulat "Rolul taxei pe valoarea adaugata si a accizelor in sistemul fiscal din Romania", prezinta evolutia acestor impozite de-a lungul timpului.

Capitolul III, analizeaza evolutia fluxurilor fiscale indirecte, in Romania, in perioada 2005-2010, precum si proiectia acestora pentru perioada 2010-2012.
Aderarea la piata unica, la spatiul economic si social comunitar a depins de politicile economice promovate in economia de schimb, politica monetara, reforma economiei publice, politica sociala etc. Desi politica fiscala constituie doar una dintre politicile care se impun a fi promovate in economie, sub aspect tehnic aceasta este influentata de impactul celorlalte asupra structurilor economico - sociale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.