Romanul adolescentului miop - rezumat

Trimis la data: 2012-05-22
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 8.12 / 10
Downloads: 3697
Autor: Andrei Lepidus
Dimensiune: 16kb
Voturi: 308
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Isi dorea foarte mult sa scrie un roman pe care il considera cheia succesului sau de a nu mai ramane repetent. Insa in privinta numelui au fost cateva discutii , verissoara lui vroia sa-l numeasca:Dragoste de copil sau Flori de primavara sau La saptesprezece ani dar el vroia sa-i puna titlul "Romanul adolescentului miop" . Intr-un final numele i/a ramas ,,Romanul adolescentului miop" . Eroul bineinteles era el dar nu este foarte sigur in privinta acestui lucru deoarce considera ca viata lui nu era prea intersenata. Intotdeuna i/a placut sa citeasca dar in schimb ca orice copil avea si cateva materii la care nu se descurca cum ar ii matematica sau germana.
Pe Robert s-a gandit sa il faca protagonistul romanului dar de fapt peil crease ca fiind un personaj ridicol de aceea Robert s-a suparat si i-a zis daca vrea sa il puna ca protagonist atunci sa ii gaseasca alt rol deoarece el nu vrea sa fie un personaj ridicol. Plimbandu-se prin parcul Carol a descoperit ca unul dintre prietenii lui avea un mare defect si anume acela de a fii laudaros,in ceea ce priveste fetele.

3. Jurnalul de clasa Cand s- decis sa scrie romanul stia ca trebuie sa i-a cateva notite asupra vietii lui de adolescent si acasa dar si la scoala de aceea s-a gandit sa-si faca un jurnal. La ora de istorie era ascultata o colega de a lui care nu stia nimic, dar cineva fiind plictisit se tot gandea sa sufle , in timp ce la ora de muzica (fiind ultima din acest an) maestrul a venit cu un teanc de note muzicale si cu o noua romanta care se numea Crinul.

La ora de chimie a fost ascultat Aguletti care a mai luat un"insuficient" si Fanica a luat "bine". Bineinteles ca ora de matematica era un chin pentru el si pentru alti din situatia lui. Problemele ca intotdeuna nu erau grele dar el nu le gasea rezolvarea.4. Intre Don Juani Impreuna cu Dinu si cu Robert s-au dus la plimbare prin Cismigiu ca sa mai cunoasca si ei niste fete , dar cum Robert este intotdeauna laudaros povestea peripetiile lui cu fetele si noile experiente in materie de fete.

5. Un prieten
Prietenul lui Marcu era inalt , uscatel , cu ochii mari si bulbucati , cu parul cret , mainile si picioarele lungi . Desi erau diferiti aveau in comun dragostea pentru lectura. Dar dragostea lui Marcu era mai intensa decat dragostea lui pentru ca spre deosebire de prietenul sau el nu citea in timpul orelor.Marcu nu se pricepea la chimie dar asta nu il impiedica sa continue sa citeasca.

6. Luni 8-9,Germana
Desi avea o pasiune pentru carte ca toti copii el nu era un elev stralucitor , deci nu se descurca la anumite materii cum ar fii : matematica , franceza sau germana. El nu se descurca la germana ora care o avea cu un profesor care ii facea pe elvii care nu invatau
,, dobitoci", "tampiti" dupa care termina intotdeauna cu "insuficient".

7. Corigenta
El a ramas dupa cum se obijnuieste corigent la matematica deoarece stia ca da examen el s-a hotarat sa invete temeinic dar degeaba erau vorbele pentru ca nu se si aplicau cu fapte. Crezand ca nu poate sa invete matematica in trei zile si-a propus sa invete pentru la toamna deoarece avea mai mult timp sa invete matematica si regurile sale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.