Romanul adolescentului miop - rezumat pe capitole

Trimis la data: 2016-01-04
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 6
Nota: 9.95 / 10
Downloads: 1
Autor: Marcus Bianca
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Tanarul Eliade decide sa scrie "Romanul adolescentului miop", roman care are sa-l salveze si sa-i aduca respect. Dinu si verisoara lui isi dau cu parerea despre cum ar trebui sa fie acest roman.
Dar pana atunci, acesta este ameninsat cu corigensa la germana si matematica.
Avea ora de matematica. Nu a apucat sa copieze decat o problema de la colegul lui pana sa vina Vanciu, profesorul, de care ii era frica. L-a scos la tabla. Nu a stiut.
In concluzie, romanul e singura lui salvare, asa ca se hotaraste sa se apuce de lucru.
Miopul nu stie despe ce sa fie romanul. Nici el si nici prietenii lui nu au iubit vreodata. Robert va fi unul dintre personaje, e sigur.
Cei doi, impreuna cu Dinu si Perri, merg in Parcul Carol sa intalneasca 4 fete pe care Robert si Perri le-au "agatat" intr-o seara pe bulevard. Cand naratorul personaj a sarutat-o pe una dintre acestea, ea a plecat sub pretextul ca trebuie sa isi gaseasca sora.
Robert se considera glorios, dar Eliade dorea ca personajul lui sa fie ridicol, motiv pentru care s-au certat.
III. Jurnal de clasa:

Intr-o ora de istorie de la sfarsitul lunii mai, profesorul Noisil il asculta pe Caleia din expeditia lui Marco Polo. Acesta nu stie nimic, exceptand ceea ce ii "sufla" Tolihroniade.
Pake va ramane repetent. Acest lucru nu era in total asigurat daca Vanciu nu l-ar fi prins fumand. Astfel, i s-a scazut nota la purtare.
In ora de muzica, probabil ultima din acel an, era haos, elevii distrandu-se pe seama profesorului Boloveanu.
De asemenea, sunt prezentate momente dintr-o ora de chimie, unde Aguletti a plans si a pomenit de tatal lui mort pentru ca profesorul Toivinovici sa nu-i puna "insuficient", o alta ora de chimie unde Fanica a sarutat tabla dupa ce a "capatat" un "bine", ganduri din timpul tezei la matematica.

IV. Intre Don Juani:
Robert ii spune lui Eliade "doctorul" deoarece "are toate simptomele": e urat, are miopie, si are preocupari erudite.
Naratorul, impreuna cu Robert si Dinu, au hotarat sa se plimbe intr-o seara in Cismigiu. Aici, acestia vorbesc despre cuceririle lor.
Robert si Dinu sunt cei aratosi. Ei sunt cand prieteni, cand rivali.V. Un prieten:
Marcu, un alt coleg de-al sau, este, de asemenea, pasionat de citit. Mult mai pasionat de citit decat miopul. Marcu citeste mereu romane scrise de francezi in orele de curs.

Este denumit de Furtuneanu "evreu distructiv", in urma unui conflict intre cei doi.Eliade citeste "Ulita copilariei" de Ion Teodoreanu si nu s-a sfiit, si-a dat frau liber lacrimilor, deoarece el nu a simtiti niciodata ceea ce simt eroii acelei carti. Mai apoi, a pus cartea pe raft, razand de cat de sensibil si visator este. Isi aminteste de Sonia.
VI. Luni 8-9, germana:
Tanarul are probleme cu germana. Este ascultat de mai multe ori, dati in care primeste trei, "insuficient". Profesorul a ajuns director.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.