Romeo si Julieta -rezumat

Trimis la data: 2003-01-25
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 3
Nota: 8.98 / 10
Downloads: 38012
Autor: Rodica Manea
Dimensiune: 4kb
Voturi: 2301
Tipul fisierelor: rtf
Acorda si tu o nota acestui referat:
Romeo si Julieta - opera incepe intr-o piata publica din Verona unde Sampsonsi Geson poarta discutii despre ura lor pentru familia Montague. Apoi isi face aparitia si Benvolio care incearca sa-i desparta dar lupta continua odata ce vine si Tybalt.
Romeo si Julieta - Toti acestia au fost convinsi sa renunte la conflict de catre copii celor doua familii.Apoi Lady Montague intreaba de Romeo ,iar Benvolio si Montague isi fac planuri pentru a-l face sa renunte la iubirea care-l mistuie.In scena a doua a actului 1,Paris ii spune lui Capulet ca vrea sa se insoare cu Julieta,dar acesta nu renunta usor.Romeo afla de la servitorul lui Capulet ca va avea loc o petrecere la palat si se hataraste sa participe la aceasta.Julieta este anuntata de mama sa ca Paris doreste sa o ia in casatorie,dar ea refuza.

La petrecerea organizata de Capulet,Romeo alaturi de Mercutio,Benvolio si Tybalt isi fac aparitia.Purtand insa masti Romeo reuseste sa vorbeasca cu aleasa inimii sale si chiar sa o sarute.Dupa acest moment,cei trei prieteni de care rea insotit Romeo ,afla ca acesta s-a strecurat in gradina Capuletilor pentru a vorbi cu Julieta.In urma acesteia,Romeo pleaca la parintele Lorenzo pentru a-l ruga sa-i cunune pe cei doi indragostiti.

Mai tarziu,cei patru prieteni discuta intre ei,dar sunt intrerupti de doica Julietei care vrea sa se asigure ca planurile lui Romeo sunt cat se poate de sincere.Dupa ce afla acest lucru,ea ii spune Julietei,care se duce la parintele Lorenzo pentru a se spovedi.Aici,ea se intalneste cu alesul inimii sale cu care se si cununa.

Dupa aceasta,intr-o piata publica are loc o confruntare cu spada intre Romeo si Tybalt,iar Mercutio incercand sa-i desparta,este omorat de rivalul lui Romeo.In final, ucigasul il provoaca din nou la duel pe Romeo,dar este omorat de acesta.Despre aceasta intamplare afla printul si Lady Capulet,care hotarasc ca Romeo sa plateasca cu propria-i viata pentru faptele sale.Apoi are loc o discutie intre doica si Julieta in care doica dezaproba atitudinea pozitiva a fetei in privinta "ucigasului" varului ei Tybalt.

Intre timp,Romeo se ascunde in chilia parintelui Lorenzo ,dar este urmarit de doica pana acolo.Aceasta ii da un inel din partea Julietei si-i spune care ii este starea.Totodata, Capulet si Paris pun la cale casatoria acestuia din urma cu Julieta.dupa toate acestea,Julieta vorbeste cu mama sa despre planurile tatalui ei de a o casatori cu Paris.Tatal sau afla si se cearta cu ea.Intre timp,doica incearca sa o convinga sa se marite cu nobilul,deoarece Romeo va muri sigur.Dupa cearta cu parintii,Julieta se duce sa se spovedeasca parintelui Lorenzo, care o sfatuieste sa se marite cu Paris miercuri,iar inainte de noaptea nuntii sa bea licoarea din sticluta pe care i-o va da el,care va da impresia ca este moarta dar ea se va trezi dupa 48 de ore.

In ziua nuntii,in timp ce pregatirile erau in toi si toti membrii familiei impreuna cu servitorii sunt ocupati,Julieta bea continutul sticlei si este gasita de doica in pat, toti membrii familiei fiind anuntati nunta nemaiputand avea loc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.