Romeo si Julieta rezumat pe acte si scene

Trimis la data: 2002-12-11
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 6
Nota: 7.42 / 10
Downloads: 46
Autor: Eleonna
Dimensiune: 9kb
Voturi: 1046
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Romeo si Julieta - Verona.O piata publica.Ies Sampson si Gregori din casa Capulet cu scuturi si sabii in mainii.Intalninduse cu Abraham si Balthazar lupta incepu intre ei la care Bemvolio intervine si ii calmeaza.
Romeo si Julieta - Tybalt intervine si se lupta cu Benvolio la care altii cetatenii sarira pe toi luptatori sai bata .Aici intra in scena batranul Capulet impreuna cu sotia sa dar si batranul Montague tot cu sotia sa.Cand cei doi erau gata de lupta veni ducele Escalus si inabusi lupta.Apare si Romeo,Benvolio iesindui in intampinare vrand sa afle de ce este trist.

Romeo si Julieta - Scena 2
Pe o strada,mergeau capulet,paris si un slujitor povestind.Capulet si-ar dori impacarea cu Montague acum la batranete acesta gandinduse la fiica lui Julieta. Capulet dadea o petrecere in acea seara si isi trimise servitorul sa caute si sa invite niste oameni scrisi pe invitatie.Servitorul ne stiind sa citeasca se intalni cu Romeo si Bemvolio rugandui frumos sai citeasca acea lista .Care cunostinta servitorul ii invita si pe ei sa ea parte la petrecere.

Scena 3
Intr-o incapere din casa lui capulet lady Capulet se intalni cu Julieta si cu doica sa. Depanand amintiri. Lady capulet isi aminti ca pe 1 august va fii ziua julietei si daca nare de gand sa se marite. Julieta nu a mai apucat sai raspunda la intrebare ca intra un servitor care raspunse ca oaspeti incepu sa vina .

Scena 4
In timp ce mergeau catre petrecere Romeo le povesti lui Mercutio si lui Benvolio despre visul sau din noaptea trecuta. Romeo vb de un dezastru ce li se va intampla la balul , la urma sa ia parte si el va pune capat unei vieti si ca nu va putea sal uite pe cel ce va fii ucis de mana sa.

Scena 5
Ei intra inpreuna cu un taraf de lautari in sala mare a casei lui capulet.Dupa ce dansul incepu ,Tybalt merse la Capulet , unchiul sau sai spuna ca un Montague a indraznit sa vina la petrecerea lui .Capulet ii spuse sal lase in pace fiindca Romeo este cunoscut in toata verona fiind un baiat laudat si cu purtare cuvincioasa . In acele clipe Romeo dansa cu Julieta fascinat de farmecul acesteia schimband intre ei vb frumoase , romeo se lasa dus de val si isi saruta partenera de mai multe ori .Benvolio il lua pe Romeo de o parte cu gandul sa plece dar Capulet insista ca ei sa ramana dar fara sanse.Doica se interesa cine e tanarul cutezator spunandui Julietea ca e Romeo fiul lui Montague frajmasul lor.Julieta regreta amar fiindca afla ca se indragostise de ce mai aprig dusman al sau

Actul II
Scena 1
Cei trei tineri plecara de la petrecere, pe o poteca de pe langa zidul Capuletilor.Romeo,vrajit de frumusetea Julietei, se catara pe zid si sare in gradina,in urma lui ramanand Benvolio si Mercutio care-l strigau de zor sa se intoarca ca o va pati.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.