Rugaciunea la Mantuitorul Iisus Hristos

Trimis la data: 2015-09-17
Materia: Religie
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.81 / 10
Downloads: 0
Autor: angelanicoara
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Mantuitorul Iisus Hristos a dat oamenilor, El Insusi, un model de rugaciune, i-a invatat si i-a indrumat cum sa se roage.
El Insusi S-a rugat foarte mult. Indata dupa ce vorbea multimilor, dupa ce savarsea o minune, dupa ce petrecea un timp cu ucenicii, El mergea in anumite locuri unde Se retragea pentru rugaciune. Asa au fost imprejurimile Lacului Ghenizaret sau ale Marii Tiberiadei, Muntele Eleonului, Muntele Tabor, Gradina Ghetsimani.
Domnul ii cuprindea pe toti in rugaciunea Sa. El Se ruga pentru Apostoli, pentru ucenici si pentru intreaga lume, dorind ca "toti oamenii sa se mantuiasca si la cunostinta adevarului sa vina."(I Tim.2,4)
Pe Muntele Tabor Domnul S-a aratat in slava Sa Dumnezeiasca in timp ce se ruga: "Si pe cand Se ruga El, chipul fetei Sale s-a facut altul si imbracamintea Lui, alba stralucind."(Lc.9,29).
Iar in Gradina Ghetsimani, inainte de a Se Jertfi pe Cruce pentru mantuirea noastra, "fiind in chin de moarte, mai staruitor Se ruga."(Lc.22,44) Arhimandritul Sofronie spune ca "rugaciunea lui Hristos din Gradina Ghetsimani este cea mai nobila dintre toate rugaciunile prin taria si puterea ei de a a ispasi pentru pacatele lumii.

Adusa Dumnezeului Vesnic, Care este Tatal, in duhul dragostei dumnezeiesti, ea continua sa straluceasca cu o lumina ce nu poate fi stinsa, atragand pe veci la sine sufletele care s-au asemanat cu Dumnezeu. Hristos a inclus intreg neamul omenesc in aceasta rugaciune, de la Adam cel dintai, pana la cel din urma om care se va naste din femeie. Biruitoare in vesnicie, dragostea lui Hristos implica in planul pamantesc o suferinta extrema. Nimeni nu a cunoscut vreodata o asemenea suferinta ca cea indurata de Hristos.

El S-a pogorat pana la iad, in cel mai chinuitor iad dintre toate, in iadul iubirii. (...) Domnul Insusi S-a chinuit pentru a preface natura noastra fizica in rugaciune care sa reflecte fie si macar in chip palid rugaciunea Sa din Ghetsimani."1
"Si orice om caruia Dumnezeu i-a acordat privilegiul de a cunoaste fie si intr-o masura cat de redusa agonia rugaciunii lui Iisus din Gradina Ghetsimani,

va da incetul cu incetul peste o constiinta convingatoare a invierii propriului sau suflet si peste o simtire a biruintei de netagaduit si definitive a lui Hristos. El va cunoaste ca "Hristos, odata Inviat din morti, nu mai moare; asupra Lui moartea nu mai are stapanire."(Rom.6,9)
Si inauntru, duhul sau ii va sopti: Domnul meu si Dumnezeul meu...prin harul iubirii Tale care covarseste toata mintea, am trecut si eu, Hristoase, de la moarte la viata."2
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.