SC Ecofire SRL - fabricarea de brichete de rumegus

Trimis la data: 2014-01-30 Materia: Diverse Nivel: Facultate Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 18kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Ecofire este o companie care-si propune exploatarea unei piete liAZbeAZre in acest moment in Romania. Tipul de activitate ce si-l propune comAZpania are pe langa componenta economica si un dublu caracter ecoAZlogic. Produsul ce va fi fabricat de Ecofire inlocuieste cu mare sucAZces lemnul de foc utilizat pe scara larga in Romania, avand o putere caAZlorica sporita si posibilitati sporite de stocare pe de o parte, iar pe de alta parte rezolva problema deseurilor de rumegus rezultate din actiAZviAZtatile de prelucrare a lemnului ( gatere, fabrici de mobila, ateliere de tamAZplarie etc.) deseuri deosebit de periculoase pentru mediul inconAZjuAZrator.

Brichetele de rumegus sunt realizate prin presarea rumegusului reAZziAZdual utilizat in procesul tehnologic de prelucrare a lemnului cu adaos de liant anorganic. Acestea pot inlocui cu succes lemnulu de foc dar si alti combustibili datorita puterii calorice superioare si a costului mult mai scazut. Acest produs se adreseaza atat consumatorului casnic cat si celui industrial, in aceasta din urma grupa incadrandu-se faAZbriAZciAZle de caramida, microtermocentrale, fabricile de var, etc.

Pe termen scurt se vizeaza deschiderea primei capacitati de proAZducAZtie doAZtata cu 2 masini de brichetare cu o capacitate de 20 mc pe zi, ceea ce ar asigura venituri lunare de aproximativ 60.000 Euro, iar in vii-tor deschiderea de capacitati similare in alte zone.
Secretul acestei activitati este lipsa costurilor cu materia prima, proAZducatorii de astfel de deseuri inregistand costuri mari cu stocare lor si distrugerea, fiind dispusi sa suporte si costurile de transport de la locul de producere al deseurilor pana la capacitatea de productie a soAZcieAZtatii noastre.

Totusi este indicata construirea mai multor capacitati de proAZducAZtie de dimensiunile celei initiale si amplasarea acestora in zonele in care se afla concentrate exploatari de prelucrare a lemnului.
Piata acestui produs se compune din consumatori casnici si conAZsuAZmatori industriali. In mediul rural, in Romania, dintr-un total de 12.751 sate numai 43% beneficiazxa de retele de gaz metan. Un numar de aproximativ 7.268 de localitati folosesc drept combustibil pentru prepararea hranei si incalzire menajera lemnul. Spre deosebire de lemnul de foc, briAZcheAZteAZle de rumegus au o putere calorica sporita si un pret mai mic cu aproAZximativ 12%. Aceste 7.268 de sate constituie segmentul de piata de atacat cu noul produs.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.