SInteze biologie Clasa a IX-a

Trimis la data: 2014-03-03 Materia: Biologie Nivel: Liceu Pagini: 9 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: mihaigabrielanghel Dimensiune: 32kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
1.Definiti celula
Celula reprezinta unitatea de baza structurala, functionala si genetica a organismelor vii.
2.Tipurile fundamentale de celule dupa prezenta sau absenta unui nucleu individualizat
-celule eucariote
-celule procariote
Celula procariota este lipsita de un nucleu individualizat, are nucleoid. Este intalnita la bacterii si la algele albastre-verzi.Celula eucariota prezinta nucleu. Este intalnita la protiste, fungi, plante si animale.
Referate similare: Nu exista referate similare

3.Definiti organitele comune/ specifice
Organitele comune se intalnesc la majoritatea celulelor eucariote.
Organitele specifice se intalnesc numai in anumite tipuri de celule.

4.Dati exemple de organite comune/ specifice
Organite comune: ribozomi, reticul endoplasmatic, lizozomi, centrozom, mitocondrii, dictiozomi.Organite specifice: plastide, miofibrile, neurofibrile, cili, flageli
5.Dati exemple de organite cu membrana simpla
reticulul endoplasmatic, lizozomi, dictiozomi, vacuole

6.Dati exemple de organite cu membrana dubla
mitocondrie, nucleu, cloroplast
7.Descrieti structura mitocondriei, cloroplastului, nucleului
Mitocondria prezinta membrana dubla(membrana interna formeaza pliuri numite criste) si substanta fundamentala numita matrix. Are rol in respiratia celulara.

Nucleul este format din membrana nucleara dubla cu pori si din suc nuclear(carioplasma, nucleoplasma). Nucleoplasma contine cromatina si nucleoli. Din cromatina se formeaza cromozomii in timpul diviziunii celulare. Nucleul este centrul coordonator al celulei si contine infornatia ereditara.Cloroplastul este format din membrana dubla, substanta fundamentala numita stroma si tilacoide, dispuse sub forma unor fisicuri de monede-grane. Cloroplastul are rol in fotosinteza.

8. Precizati tipurile de plastide si rolul acestora
Exista trei tipuri functionale de plastide: plastide verzi(cloroplaste), plastide incolore(leucoplaste) si cromoplaste(plastide care contin pigmenti galbeni, rosii, portocalii).

9.Denumiti doua organite celulare care contin enzime; prezentati cate un rol pentru fiecare organit lizozomii:contin enzime hidrolitice si mitocondriile:contin enzimeoxido-reducatoare
10. Precizati tipurile de reticul endoplasmatic.
reticul endoplasnmatic neted si reticul endoplasmatic granulos

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.