Sacroterapia

Trimis la data: 2012-11-22
Materia: Religie
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 7.01 / 10
Downloads: 0
Autor: Radoi Cornel
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Efectul Placebo" consta in efectul fiziologic si psihologic ce determina imbunatatirea starii de santatate a unui pacient in urma adminstrarii unui placebo. Dupa cum sublinia antropologul medical Daniel Moerman (Universitatea din Michigan, Dearborn) "efectul placebo" nu este cauzat de "placebo" ci mai degraba de convingerea, expectatiile sau eventualele conditionari anterioare fata de placebo, adica de semnificatia pe care pacientul o da substantei sau procedurii ce ii este administrata. Efectul Placebo insoteste orice act terapeutic, el nu se limiteaza doar la actiunea unei substante farmacologice, ci la orice diferenta intre rezultatul asteptat si rezultatul obtinut de un medicament.
Sacroterapie sau terapia prin rugaciune este o forma deosibit de puternica de a obtine echilibrul fizic, mental si spiritual. Din lipsa de intelegere, dar mai ales din superficialitate in societatea moderna in care cartea a devenit un obiect decorativ pentru un numar tot mai mare de oamenii , este considerata apanajul credinciosilor, al oamenilor fara de speranta, al habotnicilor,al celor ce au epuizat toate celelate mijloace de de rezolvare a unei probleme mintale sau fizice cu trimitere directa la starea de sanatate. Lucru total eronat.

Omul modern, omul educatiei materialiste apeleaza foarte rar sau asa cum am aratat mai sus in ultima instanta la aceasta forma de terapie, desi este una dintre cele mai putin costisitoare si la indemana tuturor. Daca vom incerca o usoara paralela intre Sacroterapie si medicina moderna, alopata, vom vedea cat de diferit este modul de abordare a unei probleme. In timp ce in medicina alopata este tratat efectul si din ce in ce mai des folosindu-se inhibarea acestuia prin tratare cu analgezice, pierzand din vedere cauza care a generat acel efect semnal al organismului, in Sacroterapie este privit intregul in ansamblul lui. Vorbim despre om ca despre o entitate in care nu putem desparti fizicul de mental si mai ales de spirit.

Deseori Sacroterapia este catalogata ca o terapie pur religioasa. Aceasta formulare contine o farama de adevar, ea se prezinta totusi putin diferit. A fi credincios reprezinta a crede in ceva, ori exista studii care au demonstrate ca poti crede cu tarie in efectul unui medicament si te poti vindeca si astfel a fost descoperit efectul Placebo.Cand vorbim de Sacroterapie, ca sistem de vindecare, ne referim la ceva ce este mult mai mult decat o tehnica de tratare a diferitelor boli, vorbim despre o vindecare a spiritului, a mentalului si in ultima instanta a corpului fizic ca o conseciinta a armonizari primelor doua.
Bioterapeutii si filozofiile medicinei orientale vorbesc despre corpurile energetice care imbraca corpul fizic.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.