Sarcini specifice in caz de incendiu

Trimis la data: 2010-06-04
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 7.91 / 10
Downloads: 237
Autor: Corina Velcea
Dimensiune: 18kb
Voturi: 6
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Inhalarea, ingestia sau contactul cu substanta pot provoca rani grave, infectii, imbolnavirea sau chiar moartea. In concentratie mare, produsele gazoase pot provoca asfixierea, uneori fara simptome prealabile de avertizare. Contactul poate produce arsuri ale pielii sau ochilor. La aprindere sau in contact cu apa se poate declansa degajarea de gaze inerte, toxice sau/si corosive. Scurgerile pot determina poluarea mediului inconjurator.
MASURI DE ORDIN GENERAL
Se va delimita si semnaliza imediat suprafata pe care s-au produs scurgeri, pe o distanta de cel putin 50-100 m in toate directiile. Se vor indeparta persoanele neautorizate. Se va ramane numai pe partea expusa vantului. Se vor evita zonele joase.

ECHIPAMENT DE PROTECTIE
Folositi aparatul de protectie a respiratiei. Imbracamintea de protectie impotriva incendiilor nu asigura decat o protectie generala limitata.

MASURI DE URGENTA
PIERDERI (SCURGERI)
Nu atingeti si nu calcati substantele risipite (scurse). Indepartati din zona orice sursa de aprindere: foc mocnit, scantei, flacara, interdictie generala pentru fumat. Tot echipamentul auxiliar folosit la transvazarea incarcaturii trebuie sa fie impamantat. Indepartati din zona scurgerilor substantele combustibile. Evitati patrunderea scurgerilor in apele curgatoare, reteaua de canalizare, subsoluri sau in sol.

Scurgeri mici - se va acoperi cu nisip sau cu alt material necombustibil substanta varsata si se va muta la loc sigur.
Scurgeri masive - indepartati-va de zona afectata de scurgeri si cereti ajutorul unui specialist.

INCENDIU
ATENTIE - substanta poate rectiona la contactul cu agentii de stingere a incendiului.Incendii mici - folositi pulbere sintgatoare, dioxid de carbon, jeturi de apa sau spuma
Incendii mari - folositi jeturi de apa, spuma si indepartati containerele din zona incendiata, daca acest lucru se poate face fara riscuri.

Cisterne incendiate - Containerele expuse la foc se vor mentine reci prin stropierea lor cu apa
Nu se introduce apa in cisterne. Retrageti-va imediat cand cisterna se decoloreaza sau daca creste intensitatea sunetului facut de aerul care iese prin supapele de ventilatie ale cisternei. Stati intodeauna la departare de extermitatile cisternei.

PRIMUL AJUTOR
Mutati victima intr-un loc cu aer curat. Chemati serviciul de ambulanta Daca victima nu respira, recurgeti la respiratie artificiala. Nu folositi metoda de respiratie gura-la-gura atunci cand victima a inghitit sau a inhalat substanta periculoasa: asigurati respiratia artificiala, folosind dispozitivul corespunzator din trusa de prim ajutor. Daca respiratia victimei este dificila, administrati oxigen. Indepartati imediat imbracamintea si incaltamintea contaminata.

In cazul cand produsul a ajuns in contact cu pielea sau ochii, spalati imediat zonele respective cu jeturi de apa, timp de cel putin 20 minute. Spalati victima cu apa si sapun din abundenta. Tineti victima la caldura si incercati sa o linistiti. Tineti victima sub observatie: efectele expunerii (prin inhalare, ingestie sau contact cu pielea) pot sa apara cu intarziere. Asigurati-va ca personalul medical care intervine stie despre ce substanta periculoasa e vorba si ca si-a luat masurile de protectie necesare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.