Satul meu

Trimis la data: 2013-01-29
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 8.68 / 10
Downloads: 3
Autor: doaga.dina
Dimensiune: 11kb
Voturi: 32
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Inconjurat de paduri, micul meu satuc isi duce existenta multi ani la rind...Tacut, petrece si asteapta generatii peste generatii, doar timpul si omul mai schimba imaginea sa. Si, totusi, conteaza orice miscare in satucul meu natal. Un sat micut si totusi mare in visele mele.
Oriunde ne-ar purta valurile vietii, satul natal nu se poate uita niciodata. Nu poti uita ulitele copilariei, pe cei dragi si nici povestile spuse de batranii satului.

Satul Porumbrei este un loc pitoresc ascuns in sinul dealurilor, unde padurile stau de paza, acolo unde mereu e soarele luminos si vintul imi sopteste povesti vechi, pastrate cu sfintenie si dragoste de strabuni ,e satul meu de batina-Porumbrei. Acest satuc reprezinta un colt de rai unde Dumnezeu a semanat privelisti incintatoare,monumente arhitecturale si culturale.

Fisiile forestiere pastreaza frumusetea rurala,incintindu-ne cu farmecul lor ca roua diminetii culeasa de pe petalele trandafirului. Aici obiceiurile si traditiile poarta ecoul adinc al trecutului si parfumul arhaic al anilor.

E vatra unui echilibru spiritual, a unei lumi trecute si prezente care pune in valoare locurile si improvizeaza scara timpului.Iubesc locul unde m-am nascut, unde am zis pentru prima data "mama", locurile unde mi-am petrecut toata copilaria mea frumoasa, plina de intimplari hazlii si placute, alaturi de bunici, parinti si toti cei dragi. Cine ar putea uita asemenea momente? Nimeni si niciodata...
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.