Scriitor pentru o zi

Trimis la data: 2014-03-17
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 9.97 / 10
Downloads: 0
Autor: loredanaivan
Dimensiune: 21kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Copilaria a fostsivaramanetaramultuturorviselorsi a descoperirilor. Coronitele din par, jocul de-a mijoarcaprintemiricevagauni, altercatiile cu alticopiiipentru o jucarie, fuganebunapepajisti, cainiivecinuluilatrand, prinzandu-ne la furatcirese... Catesimaicatelucrurifrumoase s-au intamplatatunci! Si cu cataindiferenta le tratam; cat de multvisamsadevenimmaturi, sascapam de grijaparinteascasi de toateacelereguliaparent stupide.
Astazi, de exemplu, mi-as fi doritsa pot sta cu mama la facutplacinte; sausaalergprinpadurea de la tara, vazandinfiecarecopac un personajmitologic, auzindfiecarepasarecantandca o zanafermecata, asteptandsa fie eliberata de mine, mareaeroina... sicat de tristmaprivestefelinarul din geam! La fel de batran, cu capulaplecat, la fel de tristsidejaindiferent. Ca mine...

Citisemundevacaretetapentru o copilariefrumoasaar fi urmatoarea: se pune o raza de soare, o petala de trandafir, o steastralucitoare, o picatura de ploaie, cativafulgi de nea, un curcubeu, un campinverzit, o mare nesfarsita, canteculduios al mamei, vorbainteleapta a bunicii, apoi se amestecatotul cu zambetul tau cristalin.Nustiusava spun incemasura am dispus de acesteelemente,darstiucamai bine caincopilarie nu mi-a fostnicicand.

Totusi,fiindcopii, ne doreamuneorisacrestemcatmaireprede, sadevenim "caei", samergem la scoala, saiesimafaracandvrem, sa ne petrecemseriletarzii la o ceasca de cafea cu prietenii.
Acum, la varstamaturitatii, privim cu melancoliesprecopiiice se joacainnisip. La felcanoi, isidorescsaajungacatmairepredematuri; la felcanoi, vorprivialticopiijucandu-se cu aceeasimelancolie... Ajunsaiciprivestiretrospectivsiasocieziacelemomente de pace,caciasameritanumite,cu o lumeparalelastrajuita de zidulinvizibil al treceriiireversibile a timpului-da,timpulestecel care determinainconstiintanoastratoatemodificarile.

Intalnim o situatie paradoxala,data de aceasta opozitie copilarie-maturitate si de dorintele aferente acestor doua elemente.Copii fiind ,maturitatea pare un element de noutate ce starneste interes.In opozitie cu acest gand este cel al indvidului cu o experienta de viata,ce isi doreste doar sa resimta dulcele miros al inocentei,semn ca omulestesumatuturorcontradictiilor, a gandurilorparadoxale, a sentimentelorcandconfuze, candclare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.