Seceta

Trimis la data: 2017-05-10
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.07 / 10
Downloads: 0
Autor: ultra19
Dimensiune: 8kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Referat la disciplina Biofizica-Agrometorologie.

Prin seceta se intelege existenta unui deficit hidric in raport cu o stare normala sau maximala.

Seceta este un fenomen meteorologic daunator agriculturii, care afecteaza direct productia agricola.

Seceta este un fenomen caracterizat prin:
lipsa precipitatiilor, deci a apei din sol(in zona sistemului radicular)
umiditate relativa a aerului mica si cresterea evapotranspiratiei potentiale.

Datorita acestor factori se produce un dezechilibru intre cerintele plantelor fata de apa si posibilitatile lor de aprovizionare cu acest factor de vegetatie, care duce la diferite grade de calamitare a culturilor.
In perioadele fara precipitatii, radiatiile incalzesc direct si foarte puternic solul deoarece consumul de energie pentru evaporare este redus. Incalzirea aerului duce la uscarea acestuia. Paralel cu supraincalzirea si uscarea aerului creste treptat si evapotranspiratia potentiala. Dezechilibrulintre absortia si cedarea apei de catre plante se accentueaza si mai mult daca seceta este insotita si de vanturi uscate, calde si intense. In asemenea conditii pot aparea fenomene de ofilire ireversibile si chiar distrugere partiala sau totala a plantelor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.