Secretul in cuplu

Trimis la data: 2008-09-19
Materia: Psihologie
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 7.23 / 10
Downloads: 1198
Autor: Yo
Dimensiune: 8kb
Voturi: 58
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
"Secretul in cuplu"
Ca să îşi menţină permanent interesul unul faţă de celălalt, cel mai bine e ca iubiţii să nu îşi dezvăluie toate secretele, ci să îşi mai păstreze ceva ca pe o mică comoară personală. Acum insa trăim într-o epocă a concubinajului şi a mariajelor în care partenerii îşi unesc destinele chiar de bunăvoie şi nesiliţi de nimeni . De aceea, în cele mai multe situaţii, “doza de mister” nu îşi mai are rostul în cuplurile moderne.
"Secretul in cuplu"
"Secretul in cuplu"
Binenteles se confirma faptul că unele informaţii trebuie să rămână private, mai ales dacă suntem siguri că partenerul sau partenera va reacţiona într-un mod impulsiv, ostil sau chiar violent la aflarea adevărului. Iar o relaţie în care unul dintre parteneri aruncă insulte, iar celălalt le suportă şi este în permanenţă respins nu are şanse de reuşită. Mai devreme sau mai târziu, cuplul se va destrăma.

"Secretul in cuplu"
Pe cealalta parte exista varianta urmatoare:că partenerul care ascunde ceva şi se hotărăşte să nu îşi împărtăşească secretele cu partenerul sau cu partenera are şi mai mult de suferit. În primul rând, a ascunde informaţii persoanei iubite înseamnă a fugi de probleme. În plus, o persoană care are secrete se dă de gol manifestând un nivel crescut de stres, iritabilitate, anxietate.

"Secretul in cuplu"
Cel care are ceva de ascuns este mai mereu pe gânduri, iar într-un cuplu în care cei doi parteneri se iubesc cu adevărat şi se cunosc foarte bine, acest lucru nu poate să scape neobservat. În plus, în cazul în care partenerul sau partenera simte că ceva este în neregulă, se creează un cerc vicios: mai întâi există un secret, apoi, când el sau ea ne întreabă care e problema, minţim că nu s-a întâmplat nimic. Iar în final, totul răbufneşte fie într-o ceartă, fie, şi mai rău, în ruperea relaţiei, care iniţial părea durabilă.

"Secretul in cuplu"
In concluzie rezulta că nu e bine nici să ne punem inima pe masă şi să dezvăluim toate secretele, dar nici să le ţinem ascunse, rezultatul fiind în mare acelaşi. Rămâne la latitudinea fiecăruia dintre noi ce e de făcut.

"Secretul in cuplu"
Dar daca Partenerul sau partenera ne dovedeste faptul care l-a promis in fata altarului si atât timp cât ne cunoaştem bine partenerul şi avem o relaţie de cuplu autentică, vom şti când şi mai ales cum să ne mărturisim secretele.

Iar după ce am scăpat de povara adevărului ascuns, relaţia de cuplu nu se va rupe, ci dimpotrivă, va fi şi mai solidă.
Comunicarea într-un cuplu nu înseamnă neapărat dezvăluirea de secrete mai mari sau mai mici, ci împărtăşirea acelor informaţii care sunt necesare relaţiei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.