Securitate Geopolitica si geostrategica

Trimis la data: 2016-06-16
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 8.82 / 10
Downloads: 0
Autor: Hila Stefan
Dimensiune: 14kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Din perspectiva Romaniei, mediul international de securitate a evoluat dupa 1990 in sensul cresterii complexitatii si interdependentelor din relatiile internationale. Drept urmare, stabilitatea internationala nu poate fi astazi conceputa decat in baza cooperarii pe multiple planuri la nivelul comunitatii internationale, si, mai ales, prin intermediul dialogului in cadru institutionalizat, prin cresterea implicarii marilor organizatii internationale in definirea starii de securitate a lumii.
Niciodata in istoria moderna a omenirii nu au existat atatea elemente de incertitudine. In ciuda numeroaselor ipoteze emise in anii din urma, putini sunt capabili sa intrevada ce se va intampla pe termen mediu sau lung, iar ipotezele lor sa fie veridice. Situatia este cu atat mai complicata cu cat procesul globalizarii continua, ceea ce inseamna ca nimeni nu se poate considera in afara jocului. Care sunt statele cele mai amenintate nu este greu de ghicit, dar nici democratiile consolidate si marile puteri nu se pot considera la adapost.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.