Semiotica publicitatii

Trimis la data: 2016-11-02
Materia: Jurnalism
Nivel: Facultate
Pagini: 36
Nota: 8.02 / 10
Downloads: 0
Autor: rvg93
Dimensiune: 251kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Analiza produsului

Umorul negru, situatii morbide, umorul negru absurd, subtil, ironic, nu produsul este cel care conteaza ci expresia produsului. Umorul negru (macabru)- situatii morbide, moartea isi poate gasii adevarata poezie.

Produsul are un umor negru deoarece il infatiseaza pe Dracula care numai bea sange, si bea ceai. Acesta isi lanseaza propriul ceai. Este si un umor ironic, se stie despre Dracula ca bea sange, cel putin asta ne transmite industria cinematografica.
"Ceaiul lui Dracula" trateaza mitul intoarcerii la origini deoarece se foloseste mitul contelui Dracula.

In discursul publicitar, e de preferat substantivul in locul verbelor. Numele Dracula este un substantiv propriu care denumeste individual o fiinta sau un lucru pentru a le deosebi de alte fiinte sau lucruri din aceeasi categorie.

Discursul publicitar narativ: reclamele trebuie sa spuna o poveste cu personaje, confruntari, expunerea unor evenimente, lucruri,conflicte, confruntari, obstacole rezolvarea actiunii, atingerea echilibrului, deznodamantul (o surpriza puternica) tipuri narative povestirea anecdotica, basm (plonjarea in al 3 semnificatie dupa Bart mitologic) oratorica, istorica (elemente de textualitate) trimite la personaje celebre.
Arta ceaiului a atins noi standarde, incurajata fiind de imparatul Hui Tsung. El a fost patronul unei cercetari in urma careia s-au descoperit noi varietati de ceai. Acest monarh, desi nepasator fata de indatoririle sale de suveran, era o persoana placuta si erudita a carui lucrare despre ceai, "Ta Kuan Ch'a Lun" trateaza subiectul intr-un mod atat de expert incat multi s-au indoit ca el ar fi scris-o, si totusi exista dovezi ferme ca asa este.

Intr-adevar, a fost mai mult un artist decat un suveran, exceland in poezie, eseuri si pictura, pe langa faptul ca avea un temperament romantic, si ca era obsedat de vin, de femei si de cantat, lucru care in final l-a costat Tronul dragonului. In palat imparatul avea nu mai putin de 3912 doamne (imparatese, concubine, si servitoare), dar pana si aceasta diversitate de frumusete a esuat in a-i satisface dorintele.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.