Servicii de turism

Trimis la data: 2014-01-15
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 49
Nota: 7.92 / 10
Downloads: 2
Autor: petrobv
Dimensiune: 327kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Turismul exprima o activitate complexa care presupune deplasarea, stationarea de la cateva ore la mai multe zile si realizarea intr-o localitate, pe un traseu sau intr-o regiune a unui scop precum recreerea, odihna, tratamente balneare, instructia specifica, manifestari stiintifice sau de afaceri. Deci, el exclude prestarea de servicii si activitati pe care turistul le desfasoara cotidian prin meserie, calificare etc.
Turismul reprezinta un proces social complex cu puternice angajari economice iar in ultimul timp si de protejare si conservare a mediului. Implica cel putin trei directii distincte care se interfereaza spatial, temporal si ca scop. Prima se refera la deplasarea turistului intr-un alt loc decat domiciliul, pe o anumita durata in vederea satisfacerii unor cerinte in timpul calatoriei.

Cea dea doua latura se reflecta in rezultatele de ordin economic, acestea fiind in mare masura influentate de nivelul de dezvoltare al bazei materiale si al serviciilor ce pot fi asigurate intr-un spatiu mult mai larg decat cel in care turistul ajunge dar si in timp. De aici o diversitate de aspecte care conduc la impliniri graduale ale cerintelor, aspiratiilor turistului dar si la nivele deosebite de participare a turismului la dezvoltarea unor regiuni.

Acest ultim aspect este de astfel determinat nu numai de valoarea resurselor naturale care capaciteaza turistii ci si de tot ceea ce se face (infrastructura, dotari si servicii) pentru ca acestea sa poata fi valorificate cat mai bine si organizat.

Termenul de turism provine din termenul englezesc To Tour - a calatori, a colinda, care a fost creat in Anglia in jurul aniilor 1700, avand deci semnificatia de excursie. Termenul are semnificatii asemanatoare si in franceza (TOUR),Greaca (TOURNOS) si ebraica (TUR).Ca sistem de sine statator, rolul si locul turismului se defineste prin activitatile componente - transport, cazare, alimentatie publica, agrement, tratament etc.

Serviciile turistice reprezinta un ansamblu de activitati care au ca scop satisfacerea nevoilor materiale si spirituale ale turistilor pe durata deplasarii si a sejurului.Serviciile turistice se clasifica dupa cum urmeaza : servicii turistice specifice: -de baza transport, cazare, alimentatie, tratament si agreement si suplimentare: informare, intermediere, asistenta medicala etc; servicii turistice nespecifice: transport in comun, telefonie, distributia apei, a gazului etc.

Asadar, prin turism se intelege ansamblul de activitati prin care omul isi petrece timpul liber calatorind in alta localitate sau tara pentru a vizita oameni si locuri, monumente si muzee, pentru a-si imbogati cunostintele generale, pentru a se distra si a face sport, pentru odihna sau tratament etc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.