Servirea si organizarea meselor de banchet

Trimis la data: 2014-03-08
Materia: Diverse
Nivel: Facultate
Pagini: 30
Nota: 9.87 / 10
Downloads: 0
Autor: Sorina_P
Dimensiune: 31kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Mesele de banchet se organizeaza in unitatile de alimentatie publica sau in anumite spatii rezervate din cadrul institutiilor,intreprinderilor(restaurant-cantine),saloane speciale.
La aceste mese poate participa un grup de conservatori mai mic sau mai mare.Mesele se completeaza dupa preferintele invitatilor la propunerea sefului de unitate sau personalului care asigura servirea.
Decorul floral se va face cu atentie ca sa nu incomodezi vizibilitatea caonsumatorilor la masa ,se respecta distanta dintre vase.Scaunele se aranjeaza asfel incat marginea acestora sa nu deranjeze fata de masa.
Mesele de banchet se organizeaza in unitatile de alimentatie publica sau in anumite spatii rezervate din cadrul institutiilor,intreprinderilor(restaurant-cantine),saloane speciale. La aceste mese poate participa un grup de consumatori mai mic sau mai mare. Mesele se completeaza dupa preferintele invitatilor la propunerea sefului de unitate sau personalului care asigura servirea.

Dupa obtinerea formei dorite a meselor se trece la asezarea motoanelor pe tablia mesei si a fetelor de masa obisnuite sau fete de masa speciale.fetele de masa obisnuite se vor intinde incepand de la un capat al mesei suprapunandu-se cate 10-15 cm pe fiecare latura in acelasi sens .Se trece la asezarea naproanelor care pot fi si deasemenea sub forma de film sau naproane obisnuite.Dupa aceasta operatie se aseaza farfuriile intinse mari,incepand de la un capat al mesei,se iau cu mana dreapta farfuriile din stiva de pe mana stanga si se aseaza intr-o aliniere perfecta cu aceiasi distanta intre ele .

In mod obisnuit ,in asfel de ocazii se pot folosi ca distanta etaloane ,o farfurie intinsa si 2-3 degete deoparte si de alta distantate intre ele.Dupa ce s-au aranjat farfuriile de una din laturi ale mesei ,se trece la aranjarea identica pe cealalta latura a mesei,astfel incat ambele farfurii (ambii consumatori) sa fie fata in fata.Dupa amplasarea lor se numara pentru a corespunde numarului prevazut ,lasand in toate ocaziile o rezerva de cateva locuri.

Servirea se face de catre lucratorii ospatari in acelasi timp respectand ordinea si prioritatea invitatilor la masa.In cazul in care se testeaza la masa ,inaintea de servirea gustarilor,lucratorii nu vor mai face nici o miscare ,timp in care se vor retrage in imediate apropiere,intervenind in cazul in care sunt solicitati.In aceste conditii bautura aperitiv va fi servita inainte . In asemenea cazuri serviciul poate fi asigurat fie de catre ospatari,care circula printer invitati cu tavile,platourile de aperitive ,gustarile etc.,
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.