Sfintii Trei Ierarhi

Trimis la data: 2015-07-14
Materia: Religie
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 9.97 / 10
Downloads: 0
Autor: Mirela_T
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Pe cei trei Sfinti Parintii Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigore Teologul si Ioan Gura de Aur ii sarbatorim impreuna ca pe cei mai mari Invatatori si Pastori ai Bisericii din toata istoria crestinatatii.
Plini de intelepciune, ei au explicat poporului bine credincios invatatura Sfintei Scripturi cum nimeni nu a reusit pana la ei, dar nici dupa ei. Ei au invatat poporul prin scrieri si cuvantari pline de intelepciune si dragoste.
Pe cei trei Sfinti Parintii Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigore Teologul si Ioan Gura de Aur ii sarbatorim impreuna ca pe cei mai mari Invatatori si Pastori ai Bisericii din toata istoria crestinatatii.
Plini de intelepciune, ei au explicat poporului bine credincios invatatura Sfintei Scripturi cum nimeni nu a reusit pana la ei, dar nici dupa ei. Ei au invatat poporul prin scrieri si cuvantari pline de intelepciune si dragoste. Poporul i-a iubit tare mult.

Unii dintre crestini il considerau pe Sfantul Vasile cel mai mare dintre cei trei de aceea i-au spus Cel Mare pentru ca acesta a intrecut mult in cuvinte nu numai pe cei din vremea lui, ci si pe cei dinainte, implinind prin fapte ceea ce spunea.Sfantul Vasile cel Mare a trai intre anii 330-379 si se sarbatoreste la 1 si la 30 ianuarie. S-a naswcut intr-o familie de crestini si a iubit invatatura pe care a primit-o la cele mai bune scoli. A ales sa-L slujeasca pe Dumnezeu ca si calugar, ajungand preot apoi episcop. A avut mare grija de bolnavi, orfani si batrani.

Altii erau de parere ca Sfantul Grigorie este mai mare, pentru ca toti se minunau de cuvintele sale blande si dulci ca mierea, cat si de puterea si adancimea gandului sau, pentru ca el intelegea cu usurinta, de aceea lui i se spunea Cuvantatorul de Dumnezeu.
A trai intre anii 330-389, se sarbatoreste la 25 si 30 ianuarie. A fost fiul unui episcop crestin, bucurandu-se de o educatie aleasa in familie. A fost bun prieten cu Sfantul Vasile cel Mare si amandoi cunoscand doua drumuri spre scoala si spre biserica. Sfantul Grigorie Cuvantatorul de Dumnezeu a tinut predici frumoase ca episcop, pe intelesul oamenilor, fapt care i-a adus numele.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.