Siguranta circulatiere rutiere

Trimis la data: 2014-05-15
Materia: Transporturi
Nivel: Liceu
Pagini: n/a
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: iuliancosmin
Dimensiune: 1904kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui referat:
Siguranta rutiera este un aspect de interes pentru toti cetatenii, fiecare dintre acestia putand contribui la cresterea sigurantei pe drumurile publice.Desi masurile luate in acest domeniu si-au dovedit eficienta, numarul accidentelor rutiere in Uniunea Europeana continua sa fie inacceptabil de mare: 1,3 milioane de accidente pe an, soldate cu 43 000 de decese si ranirea a 1,7 milioane de persoane.
Comportamentul participantilor la trafic reprezinta cea mai importanta cauza a mortalitatii: viteza, consumul de bauturi alcoolice sau de droguri, oboseala, neutilizarea centurii de siguranta sau a castii de protectie etc.

5 reguli pentru mai multa siguranta In circulatia pe drumurile publice exista o serie de reguli. Pentru a reduce numarul de accidente si numarul victimelor acestora, trebuie respectate in mod special aceste cinci reguli: 1. Nu depasiti viteza admisa .Chiar daca nu sunt in topul preferintelor oamenilor ca mijloc de transport,transporturile pe caile feroviare reprezinta la ora actuala cel mai sigur mijloc de transport persoane sau marfuri in comparatie cu mijloacele de transport rutiere sau aeriene unde s-au inregistrat anual mult mai multe accidente.

Principalul motiv pentru care oamenii considera transportul cu trenul o solutie secundara pentru a ajunge la o anumita destinatie este timpul.Viteza maxima cu care circula trenurile fiind pana la 200 km/h,exceptie facand trenurile de mare viteza care se pot deplasa chiar si cu 350km/h in conditii de siguranta.

Fiecare tren este atent monitorizat atat la partea mecanica cat si pe durata calatoriei de personalul calificat,avand o anumita ruta pe care sa circule evitandu-se astfel coliziunea cu alt tren. Sinele de cale ferata sunt periodic verificate precum si electromecanismele de la macazuri impreuna cu instalatiile de electroalimentare pentru evitarea accidentelor si totodata pentru schimbarea benzilor de mers fara a mai fi nevoie de reducerea semnificativa a vitezei. Semnalele acustice si vizuale situate la intersectia cailor ferate cu alte sosele asigura prevenirea accidentelor dintre trenuri si autovehicule.

O problema majora care ia amploare ingrijorator de mult este numarul raufacatorilor ce sustrag diverse subansambluri (sina de cale ferata,material de prindere),mentinerea circulatiei trenurilor pe calea ferata in conditii sigure fiind periclitata.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.