Silvicultura

Trimis la data: 2015-08-28
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 39
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: Oana_A
Dimensiune: 72kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Unitatea de gospodarire luata in studiu este localizata in U.P.III-Soarece ,O.S.Marginea,Judetul Suceava,in versantii nordici ai Obcinei Mari din Carpatii Orientali.U.G.-ul luat in studiu se afla pe teritoriul comunei Marginea,iar vacinatatile.limitela si hotarele U.G. sunt redate in tab.2:Principalele tipuri morfogenetice care apar in zona U.G. sunt: -Muntii mijlocii si josi cu culmi paralele rotunjite,separate prin depresiuni alungite si relief de magura (tip obcine),caracteristice muntilor de geosinclinal pe structura cutata de flis.Podisuri monoclinale de platforma cu fragmentare deluroasa in U.G. luata in studiu.Formele de relief intalnite in cadrul unitatii de gospodarire sunt prezentate in tabelul 3:
Se poate observa din fisa ecologica cum fagul se afla in optimul de altitudine(la 400 si 500 de metri),bradul de afla pe tot parcursul U.G. in suboptim din punct de vedere altitudinal,iar pentru molid,altitudini de 400-500 de m reprezinta un factor limitativ.Pentru toate cele tri specii versantii insoriti reprezinta un factor suboptim,in schimb, ceolalti versanti sunt optimi pentru cultura fagului,bradului si molidului.

2.1.3. Geologie
Teritoriul Unitatii de Gospodarire luata in studiu se derfasoara pe o singura unitate structurala: unitatea montana a orogenului carpatic.format din doua uniati tectonice cu caracter ce panza alcatuite din sisturi argiloase,marne,argile,gersii calcaroase,gresii silicioase,microconglomerate prinse,in general,in cute tip solzi orientate NV-SE.Substratul litologic,avand o alcatuipe variata si complexa,a determinat o mozaicare a rocilor de solificare si implicit a tipurilor si subtipurilor de soluri.

Avand an vedere ca majoritatea rocilor din zona flisului se dezagrega cu oarecare usurinta,s-au generat soluri profunde si foarte profunde alcatuite din material fin in mare cantitate.In zonele in care rocile sunt mai dure s-au generat soluri superficiale cu continut mare de schelet.In U.G. se remarca cursul principal Paraul Soarecu,apoi mai exista Paraul Propu,P.Solcuta,etc.
In zona muntoasa,majoritatea paraielor au un debit permanent,care se pierde insa treptat

in patul aluvionar permeabil al albiilor,pe masura ce inainteza in Depresiunea Radautilor,de cele mai multe ori pierzind aproape total debitul in trecere lor inferioara in perioadele de seceta
In privinta apelor freatice teritoriul O.S. Marginea unde se situeaza U.G.,face parte din zona cu umiditate bogata(categoria A I c),care se caracterizeaza prin aceea ca raportul dintre evapotranspiratia potentiala si precipitatii este subunitar(K~0,8).
Referitor la apele de adancime,teritoriul analzat face parte din zona flisului care contine ape de stratificatie sub presuine hirostatica si ape de zacamant
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.