Simpozion national

Trimis la data: 2012-05-27 Materia: Biologie Nivel: Liceu Pagini: 8 Nota: / 10 Downloads: 148
Autor: Aaa bbb Dimensiune: 88kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Afectand toate domeniile vietii sociale, intr-o maniera mai mult sau mai putin spectaculoasa, schimbarea sociala este astazi o realitate pe care nu o putem exclude. Sub impactul schimbarilor sociale se impun si schimbari in educatie, fapt care va duce la restructurarea fiecarei componente sau trepte a sistemuli de invatamant.Din aceste considerente au fost delimitate noi dimensiuni ale educatiei, care sunt promovate inca din perioada scolarului mic. Invatatorul trebuie sa cunoasca toate provocarile lumii contemporane: schimbarea economica, poluarea mediului, explozia demografica, subdezvoltarea si saracia, imigratia si interculturalismul, amploarea tehnologiei si societatea informationala, evolutia spre descentralizare.

Educatia privitoare la mediu este una din noile dimensiuni ale educatiei. Ea este centrata pe obiectivul fundamental care vizeaza cunostinte privind exploatarea rationala a resurselor naturii si conservarea mediului ambiant.Temele educatiei ecologice pot fi abordate in cadrul tuturor activitatilor. Prin acestea se urmareste formarea la copii a atitudinii de responsabilitate fata de ecosistem.

Educatia ecologica este deosebit de importanta si necesara pentru a determina generatiile viitoare sa treaca de la ignoranta la apreciere, cunoastere, intelegere, participare si actiune.Simpozionul va constitui un bun prilej pentru diseminarea si promovarea rezultatelor cadrelor didactice, cunoasterea celor mai noi realizari in domeniul tematicii abordate, schimbul de bune practici, mentinerea contactului intre specialisti, identificarea posibilitatilor de realizare a unor colaborari si parteneriate valoroase, in vederea abordarii unor proiecte si participarii la programe europene.

Va invitam pe 7 iunie 2011 ca, impreuna, sa facem si sa fim o parte din istoria Zilei Mondiale a Mediului, sa descoperim noi actiuni demne de urmat, prin care sa construim o lume sanatoasa, curata si diversa, cu si pentru generatiile ce vor urma si care trebuie sa aiba aceleasi drepturi pe care le avem si noi, cei de astazi.FISA DE INSCRIERE SI LUCRAREA SA FIE CUPRINSE IN ACELASI DOCUMENT WORD (NU SEPARATE)

lucrarile se pot trimite pana la data de 1 IUNIE 2012; lucrarile ajunse dupa data de 1 IUNIE nu se iau in considerare.TAXA de participare la simpozion este de 20 RON - costul publicarii lucrarii intr-o carte cu ISBN, taxe postale de expediere a cartii si a diplomei de participare
TEHNOREDACTARE > Lucrarea trebuie sa respecte urmatoarele cerinte:
sa dezbata o tema de interes general despre ocrotirea padurii si a mediului incon jurator

redactare in editorul de texte Microsoft Word 2003/2010, cu extensia .doc/.docx, pe format A4, la un rand, cu margini egale de 2cm, aliniere ,,justified,, , cu diacritice titlul va fi scris cu majuscule, Times New Roman, 14 Bold, centrat autorul si institutia se vor scrie la 2 randuri sub titlu, Times New Roman, 12, aliniat la dreapta

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.