Simpozionul National Curente si tendinte in jurnalismul contemporan

Trimis la data: 2014-01-10
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 3
Nota: 9.79 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Simpozionul National: "Curente si tendinte in jurnalismul conAZtemAZporan" a avut loc la Cluj Napoca in perioada 11-13 octombrie 2002, organizat de Universitatea "Babes Bolyai" - Catedra de JurAZnaAZlism a Facultatii de Stiinte Politice si Administrative, cu sprijinul Fundatiei "Hanns Seidel".
Acest eveniment, cu totul remarcabil din punct de vedere al orgaAZAZnizarii si tinutei profesionale, a prilejuit intalnirea celor mai renuAZmite personalitati ale presei din Ardeal, jurnalisti de radio si televiAZziune, cadre universitare, specialisti si cercetatori in domeniile coAZmuAZnicare, mass media si relatii publice din tara si strainatate.
Consistenta stiintifica, marea varietate a tematicii lucrarilor preAZzenAZtate, modalitatea alternanta discurs - interventie sau dezbatere si mijAZloacele moderne de prezentare sunt notele caracteristice ale acesAZtei manifestari.
Redam mai jos cateva din titlurile comunicarilor sustinute de parAZticipanti in cadrul acestei manifestari:

Jurnalistul - profesie sau chemare? lucrare sustinuta de prof. univ. dr. Hanns Peter Niedermaier, Fundatia Hanns Seidel - Munchen, Asemanari si diferente intre reportajul si ancheta de televiziune (prof. univ. dr. Mihai Miron, presedintele Uniunii Ziaristilor ProfeAZsioAZnisti din Romania), Evaluarea produsului cultural in presa (conf. univ. dr. Miruna Runcan, Facultatea de Stiinte Politice si AdmiAZnisAZtraAZAZtive, sectia jurnalistica, Universitatea "Babes Bolyai"), Aspecte ale presei ameriAZcane (prof. univ. dr. Doug Casper, University of Colorado), Despre arta amuzarii fara continut informativ, lucrare prezentata de prof. univ. dr.

Eckard Hofner, Europa-Universitat-Viadrina, Frankfurt (Oder), Relatiile pe suport media si prin interAZmeAZdiul internetului in campaniile electorale (prep. univ. drd. Delia Balaban), Viitorul televiziunii digitale in Italia (Gianna Angelini, Europa UniAZverAZsitat Viadrina, Frankfurt-Oder), Criterii de valori si principii redactionale la o revista culturala (prof. univ. dr. Cseke Peter, proAZdeAZcan al Facultatii de Stiinte Politice si Administrative a UniAZverAZsitatii "Babes Bolyai"), Jurnalismul online - de la hobby la proAZfesie (asist. univ. George Popescu, Facultatea de Jurnalism si StiinAZtele Comunicarii, Universitatea Bucuresti),

Audienta - o paAZraAZlela retoAZrico meditativa (asist. univ. Daniel Ciurel, UniAZverAZsitatea "Tibiscus" din Timisoara), Dilemele lingvistice ale jurAZnaAZlisAZtului roman (prof. univ. dr. G. Gruita, Facultatea de Litere a UniAZverAZsiAZtatii "Babes Bolyai"), Originalitate si plagiat in jurnalismul con-temAZporan (conf. univ. dr. Ilie Rad, sef al Catedrei de Jurnalistica din caAZdrul Facultatii de Stiinte Politice si Administrative, Universitatea "Babes Bolyai"), Revista 22: O perspectiva jurnalistica asupra miAZneAZAZriadelor (lect. univ. dr. Ruxandra Cesereanu, Facultatea de Stiinte Politice si Administrative, Universitatea "Babes Bolyai").
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.