Simulare PSpice a functionarii schemelor electronice in Orcad Lite Edition

Trimis la data: 2018-01-03 Materia: Informatica Nivel: Facultate Pagini: 11 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Laura Cursaru Dimensiune: 526kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Orcad este un mediu integrat de analiza si proiectare a circuitelor electronice, care are implementate urmatoarele functii de baza:
-Simulare a functionarii schemelor electronice, cu componente discrete si integrate, analogice si digitale de mica si mare complexitate, pe baza a doua limbaje de programare specifice:
-VHDL, pentru circuite digitale de medie si mare complexitate, cum ar fi circuitele CPLD (Complex Programmable Logic Devices) si FPGA (Field Programmable Gate Arrays).

Simularea VHDL este posibila doar la variantele Orcad care au in componenta si Orcad Express;

-PSpice, pentru circuite digitale de complexitate redusa si circuite analogice.
-Sinteza a circuitelor electronice in CPLD-uri si FPGA-uri;
-Editarea unor noi componente de circuit si construirea unor biblioteci specifice;
-Proiectarea cablajelor imprimate (PCB-Printed Circuit Board).
Referate similare: Ce reprezinta PSpice?

Pentru realizarea acestor macrofunctii, Orcad are in componenta subprograme de editare text si sub forma de desen a fisierelor pe baza carora sunt analizate schemele, de editare a stimulilor schemei, de analize grafice PSpice si VHDL, de creare de componente de circuit si de biblioteci specifice, biblioteci de componente cu modelare specifica a caracteristicilor. Are implementate instrumente de documentare on line asupra fiecareia dintre componentele sale.

Varianta de program Orcad Lite Edition are implementate functiile specifice de simulare PSpice si de proiectare a cablajelor imprimate, cu unele limitari care tin de complexitatea schemelor si de instrumentele de procesare ale programelor. Subprogramele din componenta mediului Orcad Lite
Edition sunt:
-Capture si Capture CIS Lite Edition - permite desenarea schemelor si crearea unor proiecte de simulare sau de cablaje, asigurand interfatarea cu subprogramele respective;
-PSpice AD Lite Edition - pentru simularea functionarii schemelor folosind un compilator PSpice;
-PSpice Optimizer - pentru optimizarea performantelor analogice ale circuitelor;
-PSpice Simulation Manager - pentru gestionarea resurselor de simulare;
-PSpice Stimulus Editor - pentru editarea si memorarea semnalelor de intrare;
-PSpice Model Editor - pentru editarea unor noi componente modelate PSpice;
-Layout Plus si Layout Plus Smart Route Calibrate pentru proiectarea de cablaje.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.