Sinteza planului de afaceri

Trimis la data: 2014-03-19
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.86 / 10
Downloads: 0
Autor: Madalina_L
Dimensiune: 21kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Am hotarat sa punem bazele unei afaceri proprii pentru ca, folosindu-ne intr-un mod inteligent resursele materiale si intelectuale, vom reusi sa ajungem la succesul financiar dorit mai repede pe cont propriu decat ca angajati ai unei firme. Succesul pentru noi reprezinta o afacere prospera, capabila sa ne asigure o stare materiala foarte buna, pentru ca in viitor sa imi pot oferi atat mie cat si familiei mele o viata fara lipsuri. De asemenea alegem sa ne incepem o afacere pentru a avea putere de decizie si dreptul la libera initiativa.
Dupa ce firma obtine toate autorizatiile necesare (care sunt specifice pentru fiecare domeniu de activitate) firma isi poate incepe activitatea.Pentru informatii si consilierea necesare inceperii unei afaceri orice intreprinzator se poate adresa Camerei de Comert si Industrii sau poate apela la serviciile unei firme de consultanta juridica. Pentru inceperea afacerii noastre vom apela la serviciile acestor institutii, dar ne vom baza si pe sprijinul familiei noastre, mai ales cel al parintilor.

Studiile de piata arata ca in zilele noastre din ce in ce mai multe persoane se indreapta spre o sala de fitness, fie pentru a scapa de kilogramele in plus, fie din cauza unor afectiuni medicale, fie pentru a petrece placut si relaxant timpul liber sau de ce nu pentru a fi in pas cu moda. Deci putem spune ca domeniul de activitate al firmei noastre se afla intr-un proces de dezvoltare in care merita sa investesti.

Domeniul gimnasticii de intretinere este inca la inceput la noi in tara si pana acum a prins bine la consumatori. In orasul nostru exista cateva sali de fitness, care merg bine, avand uneori chiar programul supraincarcat. Asta inseamna ca exista multi clienti potentiali care ar putea apela si la serviciile salii noastre. Ceilalti intreprinzatori din domeniu, pentru a-si atrage clientii si-au echipat salile cu aparatura performanta si au angajat personal specializat. Astfel vom proceda si noi, doar ca ne vom diversifica serviciile astfel incat sa devenim un centru de fitness care sa ofere clientilor sai un set cat mai complet de servicii.

Pentru inceput, pentru buna desfasurare a firmei vom avea nevoie de un singur angajat, care se va ocupa de clienti. De partea manageriala si contabila ne vom ocupa noi, asociatii firmei. Proportional cu dezvoltarea firmei ne vom mari numarul de angajati.
Angajatii firmei noastre vor fi neaparat persoane familiarizate cu domeniul fitness-ului. Acestia vor trebui sa aiba o conditie fizica buna si sa cunoasca cat de cat cea ce vor face. Alte calitati de care se va tine cont la angajare vor fi sociabilitatea, onestitatea, spiritul de echipa si de ajutor.

Consideram ca cea mai buna metoda de a ne gasi potentialii angajati sunt anunturile la Piata locurilor de munca, dar si in ziarele locale. Cei interesati vor fi supusi unui interviu, iar cei pe care ii vom considera calificati din punct de vedere profesional, dar si psihologic, vor fi angajati.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.