Sistem de operare

Trimis la data: 2013-10-08
Materia: Informatica
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 8.24 / 10
Downloads: 0
Autor: andrian_13
Dimensiune: 1115kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Un sistem de operare reprezinta un produs de tip software care este parte componenta a unui sistem, echipament sau aparat computerizat, si care se ocupa de gestionarea si coordonarea activitatilor acestuia. Sistemul computerizat poate fi: un computer, un notebook, un netbook, un smartphone, un sau alt sistem cu "inteligenta" proprie.
Prelucrarea interactive
Aceste sisteme permit executarea unui program care poarta un dialog cu utilizatorul prin intermediul terminalelor de control la distanta sau al statiilor de lucru. Sistemele interactive au dat nastere conceptului de prelucrare in timp real.

Daca sistemele interactive ar fi putut sa se adreseze unui singur utilizator la un moment dat, prelucrarea in timp real n-ar fi pus nici o problema. Datorita pretului ridicat al calculatoarelor este necesar ca fiecare masina sa deserveasca mai multi utilizatori. O solutie la aceasta problema este proiectarea si realizarea sistemului de operare in asa fel incit sa parcurga pe rind diferite activitati ce trebuie executate printr-un process numit partajarea timpului.Simplificarea utilizarii tastaturii ( se aplica la Windows 7)

1. Deschideti pagina Simplificarea utilizarii tastaturii facind clic pe butonul Start , pe Panoul de control, pe Accesibilitate, pe Centrul de accesibilitate, apoi pe Simplificarea utilizarii tastaturii.
2. Selecteaza optiunile pe care le utilizati:
Se activeaza Tasta mouse. Aceste optiuni seteaza Tasta mouse sa se execute cind faceti log on la Windows. In loc de a folosi mouse-ul, utilizati tastele sageata ale tastaturii sau minitastatura numerica pentru a muta indicatorul.

Acivare Taste adezive. Aceste optiuni seteaza Taste adezive sa se execute cind faceti log on la Windows. In loc de a apasa trei taste odata ( cum ar fi apasarea simultanta a tastelor Ctrl, Alt si delete pentru a face Log on la Windows), utilizati o singura tasta activind taste adezive si adaptind setarile . Astfel se poate apasa o tasta modificatoare si ear amine active pina la apasarea altei taste.

Activeaza Taste comutare. Aceasta optiune seteaza Taste comutare sa se execute cind faceti log on la Windows. Taste comutare poate reda un sunet de avertizare de fiecare data cind apasati tastele Caps Look, Num Lock sau Scroll Lock. Aceste avertizari pot ajuta la prevenirea frustarii aparute ca urmare a apasarii neitentionate a unei taste, fara a va da seama de acest lucru.

Activare Taste filtrare. Aceasta optiune seteaza Taste filtrare sa se execute cind faceti log on la Windows. Setati Windows sa ignore apasarile de taste care apar in succesiunea rapida sau care sunt apasate citeva secunde, neitentionat.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.