Sisteme cu microprocesor

Trimis la data: 2013-01-03 Materia: Automatica Nivel: Facultate Pagini: 29 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: andrei20029 Dimensiune: 478kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Sistemul de comanda folosit fiind unul cu microprocesor rezulta ca rolul de Unitate Centrala de Procesare (UCP) este indeplinit de acesta. Dupa cum se poate observa in figura 2, la UCP sunt conecate, prin intermediul magristraielor, celulele de memorie folosite (atat cea neinscriptibila ROM, cat si cea inscriptibila RAM) si cele 2 porturi. Portul PI este un port de intrare conectat la proces prin intermediul interfetei de I/E 1, iar portul PE este un port de iesire si este conectat la proces prin intermediul interfetei 2.

Informatia primita de catre sistemul de comanda din cadrul procesului este reprezentata de starea comutatoarelor corespunzatoare magaziei si fiecarei surse de material in parte. Comutatoarele sunt comutatoare cu doua stari: 0 si 1, starea 1 semnaland ca sursa este activa sau ca magazia este goala. Informatia cu privire la starea comutatoarelor este preluata prin intermediul interfetei de intrare/iesire 1 si depusa in portul de intrare PI. De aici este preluata de catre UCP prin magistrala de date.

Semnalele prin care sistemul de comanda controleaza procesul se obtin prin scrierea la portul de iesire PE a informatiei cu privire la pornirea (1) sau oprirea (0) motoarelor de actionare a benzilor de transport, sau, in cazul unei simulari pe M.I.N.D., a aprinderii respectiv stingerii ledurilor. Informatia scrisa la acest port de pe magistrala de date ajunge in proces prin intermediul interfetei de intrare/iesire 2.

2.1Unitatea centrala a sistemului
Unitatea centrala de prelucrare a sistemelor cu microprocesor gestioneaza functionarea intregului sistem. Din definirea unanim acceptata a microprocesorului, ca si circuit care implementeaza functiile unitatii centrale, rezulta ca elementul de baza al UC il reprezinta microprocesorul. Pe langa microprocesor, UC mai contine si o serie de circuite auxiliare care asigura initializarea, amplificarea si sincronizarea functionarii sistemului. Pe baza celor mentionate, schema bloc a UC poate fi reprezentata conform figurii 4.

Microprocesorul genereaza magistrala unica cu cele 3 componente : BD (bus-ul de date), BA (bus-ul de adrese) si BC (bus-ul de comenzi). Numarul de linii fizice care intra in componenta celor trei magistrale depinde de tipul microprocesorului.La magistrala unica se vor conecta toate celelalte subsisteme (memorie, subsistemele de I/E etc). Toate liniile de semnal ale magistralei unice generate de microprocesor, ce functioneaza ca iesiri pot comanda o singura sarcina TTL.

In cazul in care structura sistemelor cu microprocesor este realizata astfel incat pot apare la un moment dat mai multe sarcini TTL este necesar ca semnalele acestei magistrale sa fie amplificate. Pentru magistrala de date (BD) se va utiliza un amplificator ABD (amplificator bus-date) care trebuie sa fie bidirectional si cu 3 stari (TSL). Acesta va avea aceleasi dimensiuni ca si dimensiunea magistralei de date. La iesirea acesteia va rezulta magistrala de date a microsistemului amplificata.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.