Sisteme de e-oganization

Trimis la data: 2013-08-13
Materia: Informatica
Nivel: Liceu
Pagini: 7
Nota: 8.31 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In vederea definirii obiectivelor strategice de informatizare de catre echipa manageriala a unei companii, are loc efectuarea unei analize de ansamblu a sistemului informational cu urmatorul scop:
Analiza continutului documentelor specifice activitatilor de baza.
Redefinirea circuitelor informationale existente.Identificarea principalelor aspecte negative in functionarea componentei informationale, in vederea rationalizarii acesteia. Elaborarea specificatiilor tehnice care vor sta la baza dezvoltarii componentelor informatice. Identificarea ariei de intindere a actualului sistem informational.
Dupa perfectarea contractului cu o firma specializata de software, prin care urmeaza sa fie implementate sisteme informatice destinate celor 5 functiuni ale firmei. 3.2In urma efectuarii unei analize SWOT a sistemului organizatiei. 5.1 In cursul etapei de analiza detaliata a subsistemului informational. Ca urmare a diagnosticarii mediului intern si extern al firmei, proces finalizat prin evidentierea punctelor In urma configurarii retelei Intranet la nivelul firmei si implementarii sistemului ERP.

O societate comerciala cu capital integral privat, care detine 11 sucursale in teritoriu, solicita unei firme de consultanta realizarea unui studiu privind reproiectarea managementului superior (incluzand Consiliul de Administratie, directorii executivi pe domenii si directorii sucursalelor). Studiul respectiv vizeaza redefinirea sarcinilor, competentelor si responsabilitatilor ce revin fiecarei structuri, precum si reproiectarea diagramei de relatii intre acestea. Pentru satisfacerea cerintei beneficiarului, executantul propune o serie de activitati intercorelate, precizand pentru fiecare durata si resursele necesare realizarii lor.

Conducerea societatii doreste sa cunoasca anticipat durata de executie a intregului proiect care va sta la baza reproiectarii, precum si activitatile pentru care intervalul de timp cu care se poate intarzia inceperea lor, nu afecteaza durata totala de executie a proiectului. Pentru aceasta se poate apela la: O agentie imobiliara specializata pe vanzarea de terenuri si-a stabilit un numar de 5 alternative de promovare pe piata a serviciilor sale (pagina Web, panouri publicitare, pliante, reclama TV, publicitate in reviste de specialitate). Alternativa optimala de promovare, aleasa in conditiile optimizarii a 4 criterii economice este "publicitataea in reviste de specialitate".

Managerul companiei decide alocarea din buget a sumei de 250 u.m pentru sustinerea acestui mijloc de promovare, care este influentat de o serie de functii care cuantifica efectele pe care le produce in plan organizational. Cerintele manageriale constau in: determinarea volumului incasarilor companiei in urmatoarele 6 luni, precum si cunoasterea apriorica a functiilor care nu justifica efortul financiar al companiei pentru folosirea acestui mijloc de promovare. Satisfacerea acestor cerinte cu ajutorul produselor software se poate realiza apeland la urmatoarele variante:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.