Sisteme de e-organization

Trimis la data: 2013-12-05 Materia: Diverse Nivel: Liceu Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 20kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In vederea definirii obiectivelor strategice de informatizare de catre echipa manageriala a unei companii, are loc efectuarea unei analize de ansamblu a sistemului informational cu urmatorul scop: 2. Managerul comercial al unei firme care presteaza servicii de inchiriere autoturisme isi fundamenteaza bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2006. Pentru a afla care va fi volumul vanzarilor acestui serviciu in cursul semestrului 2 al anului, in conditiile cresterii cheltuielilor de publicitate cu 5% si diminuarii tarifului de inchiriere/autoturism cu 2%, managerul poate folosi:

O societate comerciala cu capital integral privat, care detine 11 sucursale in teritoriu, solicita unei firme de consultanta realizarea unui studiu privind reproiectarea managementului superior (incluzand Consiliul de Administratie, directorii executivi pe domenii si directorii sucursalelor). Studiul respectiv vizeaza redefinirea sarcinilor, competentelor si responsabilitatilor ce revin fiecarei structuri, precum si reproiectarea diagramei de relatii intre acestea.

Pentru satisfacerea cerintei beneficiarului, executantul propune o serie de activitati intercorelate, precizand pentru fiecare durata si resursele necesare realizarii lor. Conducerea societatii doreste sa cunoasca anticipat durata de executie a intregului proiect care va sta la baza reproiectarii, precum si activitatile pentru care intervalul de timp cu care se poate intarzia inceperea lor, nu afecteaza durata totala de executie a proiectului. Pentru aceasta se poate apela la:5.

O agentie imobiliara specializata pe vanzarea de terenuri si-a stabilit un numar de 5 alternative de promovare pe piata a serviciilor sale (pagina Web, panouri publicitare, pliante, reclama TV, publicitate in reviste de specialitate). Alternativa optimala de promovare, aleasa in conditiile optimizarii a 4 criterii economice este "publicitataea in reviste de specialitate".

Managerul companiei decide alocarea din buget a sumei de 250 u.m pentru sustinerea acestui mijloc de promovare, care este influentat de o serie de functii care cuantifica efectele pe care le produce in plan organizational. Cerintele manageriale constau in: determinarea volumului incasarilor companiei in urmatoarele 6 luni, precum si cunoasterea apriorica a functiilor care nu justifica efortul financiar al companiei pentru folosirea acestui mijloc de promovare. Satisfacerea acestor cerinte cu ajutorul produselor software se poate realiza apeland la urmatoarele variante:

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.